Hollande opgiver lov om at inddrage dømte terroristers pas

Frankrigs præsident, François Hollande, dropper sine planer om en forfatningsændring, der skal gøre det muligt for myndighederne at fratage dømte terrorister deres franske pas.

- Et kompromis om at fratage terrorister deres franske statsborgerskab synes at være uden for rækkevidde, siger Hollande i en tv-transmitteret tale onsdag.

Det sker, efter at det står klart, at de to kamre i parlamentet, Nationalforsamlingen og Senatet, ikke kan nå til enighed om de reformer, præsidenten fremsatte efter angrebet i Paris 13. november sidste år.

- Dele af oppositionen har været fjendtligt indstillet over for en ændring af forfatningen. Jeg beklager dybt denne holdning, siger Hollande efter det ugentlige kabinetmøde.

- Jeg har besluttet at afslutte denne debat.

Umiddelbart efter angrebet, hvor 130 mennesker blev dræbt, meddelte den franske præsident, at han ville arbejde for lovændringer, der skulle gøre det nemmere at fratage personer, der udgør en trussel for den franske stat, deres franske statsborgerskab.

Onsdagens melding fra François Hollande er et slag i hovedet for den socialistiske præsident, som kun tre dage efter angrebet i den franske hovedstad annoncerede sin plan om hårdere straffe mod terrorister.

Initiativet har splittet politikerne og forårsaget måneders diskussion i det franske parlament. Kritikere mener, at en sådan forfatningsændring vil være ineffektiv og af ren symbolsk betydning.

/ritzau/Reuters/AFP

Dagens Gossip