Hollande tror ikke på flygtningekvoter i EU

Frankrigs præsident, François Hollande, siger, at de enkelte EU-lande hver især bør forpligte sig til at bidrage til at klare krisen med migration til det europæiske kontinent fra Afrika og Mellemøsten frem for at få Bruxelles til at indføre nationale kvoter.

- Vi er nødt til at gribe ind over for årsagerne til migrationen, siger Hollande, som fredag talte med de politiske ledere fra Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn og Polen ved en sikkerhedskonference i Bratislava.

- Jeg tror ikke, at kvoter giver mening i forbindelse med migration. Jeg tror ikke på, at det er den rette metode, siger den franske præsident med henvisning til udspil fra EU-Kommissionen.

De centraleuropæiske lande afviser også i fællesskab, at der kan blive tale om kvoter.

- Vi mener, at forslagene fra EU-Kommissionen strider imod beslutninger truffet af Det Europæiske Råd, siger regeringstalsmænd fra Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn og Polen.

Den britiske premierminister, David Cameron, opfordrer i en tale, som han holdt på konferencen i Bratislava fredag, muslimske samfund og muslimske familier til at gøre mere for at bekæmpe ekstremisme.

Cameron advarer om, at nogle muslimer risikerer at give næring til ekstremisme ved at forholde sig tavse, når de hører ekstreme synspunkter.

Den britiske premierminister fremhæver to sager fra denne uge - en 17-årig fra England, som sprængte sig selv i luften i Irak, og tre søstre, som forlod deres mænd og menes at opholde sig i Syrien med deres ni børn.

- Der er folk, der for eksempel tror, at demokrati er forkert, at kvinder er mindreværdige, at religiøse doktriner klart overgår folkestyret, og som deler islamistiske ekstremisters holdninger, hedder det i Camerons tale.

Han understreger, at det vil være lettere for en pige eller en dreng at gå fra at være teenager i Storbritannien til at være kriger i Islamisk Stat, hvis sådanne overbevisninger møder "tavst samtykke på internettet eller endda i dele af lokalsamfundet."

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip