Hollands parlament stemte for græsk redningspakke

Hollands parlament har stemt for en erklæring, der støtter græsk redningspakke. Afstemningen blev afviklet som en tillidsafstemning for eller imod landets premierminister, Mark Rutte, og dens udfald styrker derfor regeringen.

Tidligere onsdag blev hjælpepakken vedtaget i Tyskland.

I det hollandske parlament støttede 81 af de 150 medlemmer redningspakken. Ved afstemningen stemte 52 af parlamentarikerne imod hjælpepakken, som er upopulær i Ruttes eget konservative bagland.

- Rutte "forrådte sine egne vælgere" ved at bryde sit løfte om, at der ikke skulle sendes flere penge til Grækenland, erklærede højrefløjspolitikeren og euro-skeptikeren Geert Wilders i parlamentet.

- Hver gang de tror på Europas "junkie", Grækenland, så er det grækerne, som får penge - ikke de ældre hollændere, men grækerne, sagde Wilders.

Eurogruppens formand og Hollands finansminister Jeroen Dijsselbloem sagde, at "pragmatisme" var det eneste rigtige i en krisesituation.

- Hvis et land som Grækenland er så tæt på afgrunden, så er det klogt at være pragmatisk. Hvis ingen er interesseret i at investere i en økonomi, fordi man ikke tror på, at man vil få sine penge tilbage, så er det kun pragmatisme, som kan få gang i økonomien, sagde Dijsselbloem.

Et meget stort flertal i den tyske forbundsdag godkendte tidligere onsdag den økonomiske redningspakke til Grækenland.

Der havde før dagens afstemning i Berlin været spekulationer om, at forbundskansler Angela Merkel kunne svækkes, hvis et for stort antal af hendes egne konservative parlamentarikere gik imod aftalen. Men kansleren fik tilstrækkelig med opbakning til, at hendes position synes uanfægtet.

Finansminister Wolfgang Schäuble (CDU) sagde på talerstolen, at redningspakken er "i Grækenlands og Europas interesse", selv om den græske regering ikke har gjort det nemt.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip