Hollandsk duo sender Danmark tættere på U21-EM

29/03/2016

Et forkert dømt straffespark betød, at det danske U21-landshold indkasserede det første mål i EM-kvalifikationen i den sjette kamp, men det blev alligevel til dansk udebanesejr over Armenien.

Med Viktor Fischer og Lucas Andersen i stort spillehumør hentede Danmark en sejr på 3-1. Dermed er Niels Frederiksens tropper nu på 16 point i gruppen, hvor Rumænien er nærmeste forfølger med 13 point.

Rumænerne har dog spillet en kamp mere end Danmark.

Danmark satte sig på spillet fra start, men de afgørende afleveringer, som skulle skabe de farlige situationer, lod en del tilbage at ønske.

Det var da også en tilfældighed efter knap en halv time, som satte Danmark i gang mod gruppens bundprop.

Viktor Fischer fik tilfældigt bolden med forbi en uheldig armensk forsvarsspiller, og fra en spids vinkel lagde Ajax-angriberen bolden sikkert ind i det lange hjørne efter at have brændt en stor chance tidligere i kampen.

Målet gav danskerne mere ro, spillet begyndte at flyde markant bedre, og tre minutter efter åbningsmålet blev det 2-0 efter en flot aflevering fra Fischer til Lucas Andersen.

Med en eminent førstegangsaflevering på kanten af feltet spillede Fischer Lucas Andersen helt fri, og efter at have afdriblet målmanden satte han sikkert bolden ind til 2-0.

Der var åbent hus i det armenske forsvar nu, og både Andrew Hjulsager og Viktor Fischer misbrugte kæmpe chancer i minutterne efter.

I stedet for at få lukket kampen kom Armenien tilbage ti minutter før pausen, da kampens dommer dømte straffespark, selv om forseelsen blev begået næsten en meter uden for feltet. Gor Malakyan reducerede sikkert til 1-2.

Anden halvleg blev mere lige og det danske spil mere forkrampet, men det var tættere på 3-1 end på 2-2.

Niveauet faldt, og som slutningen nærmede sig, var det tydeligt, at danskerne frygtede en ufortjent armensk udligning.

Den kom ikke, og i stedet lukkede Danmark kampen til 3-1 i overtiden, da Andrew Hjulsagers indlæg blev styret i mål af en modstander.

Det danske U21-landshold tog dermed den femte sejr ud af seks mulige i EM-kvalifikationen. Danmarks næste gruppekamp er på udebane mod Wales til september.