Hollandsk hestekød solgt fra 14 danske virksomheder

Kødet fra det hollandske firma er distribueret til en række europæiske lande, herunder Danmark. Ud over mistanken om iblandet hestekød er kødet desuden solgt uden de lovpligtige oplysninger om oprindelse og sporbarhed.

Ifølge Fødevarestyrelsen har Danmark allerede kontaktet de hollandske myndigheder og bedt om oplysninger om, hvorvidt der er en sundhedsrisiko forbundet med det omstridte kød. Desuden er man i kontakt med de 14 danske virksomheder, der har aftaget kød fra det hollandske firma.

»Vi har spurgt virksomhederne om blandt andet ind- og udgående varer, hvad man har brugt kødet til, og hvor det er sendt hen. Det forventer vi at have et overblik over i slutningen af næste uge. Det er store mængder data, der kommer ind,« siger Tenna Jensen fra Fødevarestyrelsens Fødevareberedskab.

Spørgsmål: Er der risiko for, at virksomhederne herhjemme allerede har solgt noget af kødet videre?

»Det må man formode,« siger Tenna Jensen.

Der er endnu uvist, hvor stor en del af de 50.000 ton kød fra den hollandske opskæringsvirksomhed, der er havnet på markedet herhjemme.

Af hensyn til de danske virksomheder ønsker Fødevarestyrelsen endnu ikke at offentliggøre navne på de indblandende virksomheder herhjemme. Styrelsen vil først tage stilling til, hvordan man går videre med sagen, når man modtager yderligere oplysninger fra myndighederne i Holland samt de 14 danske virksomheder.

Den såkaldte kødskandale begyndte for alvor at rulle i februar i år, da der blev fundet spor af hestekød skjult i andre kødtyper i flere europæiske lande, heriblandt Danmark.

Ifølge de hollandske fødevaremyndigheder er kødet fra det omtalte selskab solgt i perioden 1. januar 2011 og frem til nu.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip