Hollandsk rockerklub søger husly i Danmark

Skrevet af BNB

13/08/2013
»Vi har gennem nogen tid været meget opmærksomme på Saturdarah MC. Vi følger deres aktivitet ganske tæt,« siger Tormod Christensen, vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, til ekstrabladet.dk.»Klubben har på deres hjemmeside beskrevet et ønske om at åbne i Danmark, ligesom vi har efterretninger om, at de har kontakt til kriminelle i Danmark med henblik på at åbne en afdeling,« siger han.Dog vil han ikke komme nærmere ind på, hvem de pågældende personer er, men peger på, at man ikke kender andre rockerklubbers reaktioner på den hollandske tilnærmelse.»Et af de uafklarede spørgsmål er, hvordan det øvrige rockermiljø i Danmark vil reagere, hvis Saturdarah MC slår sig ned i Danmark,« siger Tormod Christensen.Ekstrabladet.dk beskriver, hvordan Hells Angels og Bandidos ifølge deres samarbejdsaftale nægter andre klubber af samme karakter at åbne afdeling i Danmark. Derfor kan der være lagt op til konflikt, hvis Saturdarah MC alligevel får klubhus i Danmark.

Mest læste i dag

»Vi har gennem nogen tid været meget opmærksomme på Saturdarah MC. Vi følger deres aktivitet ganske tæt,« siger Tormod Christensen, vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, til ekstrabladet.dk.

»Klubben har på deres hjemmeside beskrevet et ønske om at åbne i Danmark, ligesom vi har efterretninger om, at de har kontakt til kriminelle i Danmark med henblik på at åbne en afdeling,« siger han.

Dog vil han ikke komme nærmere ind på, hvem de pågældende personer er, men peger på, at man ikke kender andre rockerklubbers reaktioner på den hollandske tilnærmelse.

»Et af de uafklarede spørgsmål er, hvordan det øvrige rockermiljø i Danmark vil reagere, hvis Saturdarah MC slår sig ned i Danmark,« siger Tormod Christensen.

Ekstrabladet.dk beskriver, hvordan Hells Angels og Bandidos ifølge deres samarbejdsaftale nægter andre klubber af samme karakter at åbne afdeling i Danmark. Derfor kan der være lagt op til konflikt, hvis Saturdarah MC alligevel får klubhus i Danmark.