Hollywood i sorg over »Glee«-stjernes død

Hollywood er atter i chok og sorg over tabet af en kollega.
»Glee«-stjernen Cory Monteith blev lørdag eftermiddag fundet død på et canadisk hotel, kun 31 år gammel, og underholdningsindustrien er rystet.

Dødsfaldet rammer især skuespillerens kæreste og medspiller Lea Michele hårdt. En talsmand opfordrer omverdenen til at respektere hendes behov for ro. »Vi anmoder om, at alle vil vise hensyn og respektere Leas privatliv i denne frygtelige tid«, hedder det i en kort udtalelse.

Det var personalet på Fairmont Pacific Rim-hotellei i Vancouver, som fandt Monteith død, da han undlod at tjekke ud som bebudet. Politiet blev tilkaldt, men udelukkede straks, at der var tale om en forbrydelse.

TV-stjernen havde gennem en årrække kæmpet med svære misbrugsproblemer og lod sig så sent som i foråret indlægge til afvænning. I den forbindelse fastslog Michele, at hun stod ved sin kærestes side: »Jeg elsker Cory og støtter ham gennem dette her. Det betyder alt for mig«, fastslog skuespillerinden over for det amerikanske ugeblad People.

Efter nyheden om Monteiths død strømmer venner og kolleger til de sociale netværker, hvor de udtaler mindeord og kondolerer skuespillerens nærmeste. Kristin Chenoweth og Dot-Marie Jones fra »Glee« var blandt de første og TV-stationen Fox, der står bag »Glee« fulgte hurtigt efter med en udtalelse, hvori Montehith kaldes »et eksceptionelt talent og et endnu mere eksceptionelt menneske« - en holdning der går igen hos kollegerne. De er alle enige om, at den unge skuespiller var sine venners ven.

Det bemærker »How I Met Your Mother«-stjernen Neil Patrick Harris
også: »Hvor er det dog trist. at Cory Monteith er gået bort. Han var et dejligt, venligt og talentfuldt menneske, som bliver dybt savnet«, skriver Harris.

Snesevis af kendisser mindes Monteith på Twitter, Facebook og lignende sociale medier. De spænder fra Rihanna og Gwyneth Paltrow til Mia Farrow og One Direction-sangeren Niall Horan. Rihanna kalder således skuespillerens død »hjerteskærende« og Horan fastslår, at skuespilleren var »en superfin fyr«, mens Paltrow fortæller, at »mit hjerte græder for Lea og hele »Glee«-familien«.

Søndag eftermiddag gav Monteiths medspiller Matthew Morrison koncert i New York og indledte med at mindes sin afdøde ven og kollega. Derefter lagde Morrison ud med en a capella-version af »What I Did for Love« fra musicalen »A Chorus Line« og tilegnede vennen det specielle nummer.

Det er mindre end en måned siden, »Sopranos«-stjernen James Gandolfini blev ramt af hjertestop og døde på et hotel i Rom.

Dagens Gossip