Hollywood-stjerner tørner sammen i dansk film

Til trods for at de har forrygende gang i deres respektive Hollywood-karrierer, vender de "Games of Thrones"-aktuelle skuespillere Nikolaj Coster-Waldau og Birgitte Hjort Sørensen tilbage, hvor det hele begyndte.

December starter optagelserne til den nye danske spændingsfilm "3 ting", som bliver instrueret af Jens Dahl, der har været med til at skrive "Pusher" og senest et par afsnit af TV 2's successerie "Norskov".

Det skriver Scanbox Entertainment i en pressemeddelelse.

I "3 ting" har Nikolaj Coster-Waldau hovedrollen som den højtbegavede sprængstofekspert Mikael, der har stjålet 60 millioner kroner sammen med en gruppe serbiske kriminelle.

I sidste time prøver han at redde sit liv og skabe en fremtid ved at gå ind i et vidnebeskyttelsesprogram. Han skal opholde sig på et hotel, ind til retssagen starter og beder om tre ting i bytte for sit vidneudsagn: At Politiets Efterretningstjeneste tilvejebringer en kvinde ved navn Camilla, der spilles af Birgitte Hjort Sørensen, at han får hentet en bestemt kasse fra et opbevaringslager, samt at han får to gange butter chicken fra et bestemt takeaway i Valby.

Ud over at spille hovedrollen er Nikolaj Coster-Waldau også executive producer på den kommende film, skriver Scanbox Entertainment.

Når 45-årige Coster-Waldau og 33-årige Birgitte Hjort Sørensen meget snart starter optagelserne, bliver de to skuespillere genforenet på filmlærredet, for de medvirkede begge i actionkomedien "Ved verdens ende" fra 2009.

I øjeblikket har de to skuespillere stor succes i udlandet, hvor Coster-Waldau gennem snart seks sæsoner har spillet rollen som hårdtslående badboy Jamie Lannister i "Games of Thrones", hvor Hjort Sørensen for nylig har haft en rolle. "Borgen"-stjernen er i øvrigt også snart aktuel i endnu en amerikansk serie, når det Martin Scorsese-instruerede 70'er drama "Vinyl" får premiere.

"3 ting" vil få premiere i efteråret 2016.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip