Holocaust splitter det tyske højreparti AfD

Skrevet af admin

06/07/2016

Mest læste i dag

Et parlamentsmedlem fra det indvandrerkritiske tyske parti Alternative für Deutschland (AfD) trådte tirsdag aften tilbage, efter han er blevet beskyldt for antisemitisme.

Sagen truer med at skabe mere splittelse i det nye tyske parti.

Wolfgang Gedeon, der er tidligere læge, er valgt ind i delstatsparlamentet i Baden-Württemberg.

Han skabte furore, da han sagde, at det er legitimt at sige, at Holocaust - nazisternes drab på seks millioner jøder - ikke fandt sted.

Men det anerkender tysk lovgivning ikke. Holocaust-benægtelse er en forbrydelse.

Gedeon håbede på, at hans udtræden af AfD's parlamentsgruppe i Baden-Württemberg ville hindre en splittelse i det højreorienterede parti. Det sagde han tirsdag efter et møde med AfD's leder, Frauke Petry.

Men forud for mødet var 13 medlemmer af AfD's parlamentsgruppe i Baden-Württemberg trådt ud af gruppen i utilfredshed med, at det ikke var lykkedes de øvrige medlemmer at ekskludere Gedeon.

Lederen for udbryderne Jörg Meuthen, siger, at antisemitisme ikke har nogen plads i AfD, og at han beklager, at en halvdel af parlamentsgruppen ikke har forstået det.

- Det er med stor beklagelse, at vi er nødt til at gennemføre denne splittelse, siger han.

Udbryderne vil nu danne deres egen fraktion i delstatsparlamentet under AfD's banner.

Den voldsomme tilstrømning af flygtningen til Tyskland har givet partiet vind i sejlene. Det sikrede sig ved valget i Baden-Württemberg i marts 15 procent af stemmerne og 23 mandater i delstatsparlamentet.

/ritzau/dpa