Holocaustmuseum beder besøgende droppe Pokemon-spil

Skrevet af admin

13/07/2016

Dagens topnyheder

Lad venligst være med at jagte Pokemon-figurer på vores museum.

Sådan lyder budskabet fra The U.S. Holocaust Memorial Museum i Washington. Museet har nemlig vist sig at være tilholdssted for nogle af de virtuelle væsner, som er en del af den meget populære Pokemon Go-applikation til smartphones.

Pokemon Go giver spillerne mulighed for at gå rundt i den virkelige verden og fange og træne de små figurer ved at holde mobilkameraet op. Appen bruger telefonens gps og lægger et ekstra filter over skærmbilledet, så det ser ud som om, at Pokemon-væsnerne er en del af virkeligheden.

Holocaust-museet i Washington kalder det "ekstremt upassende" at gå rundt og fange Pokemon-figurer på et sted, hvor man mindes de mange millioner jøder, der blev dræbt i 1930'erne og 1940'erne.

- Vi forsøger at få museet fjernet fra spillet, siger kommunikationschef Andy Hollinger i en meddelelse.

Nyhedsbureauet Reuters har haft en journalist på stedet, men vedkommende så ingen spille Pokemon Go.

Også på en nærliggende kirkegård har man ifølge Reuters sagt til folk, at de må finde et andet sted at være, hvis de vil bruge Pokemon-appen.

Begge steder skulle ifølge BBC være såkaldte Pokestops, hvor man kan samle mad og medicin til sine figurer i spillet.

I Australien, der var et af de første lande, hvor man kunne hente Pokemon Go, er der også meldinger om problemer med fænomenet.

I en park i Rhodes i det vestlige Sydney skulle det vrimle med gode ting til Pokemon-entusiaster. Det fandt folk tirsdag aften lokal tid ud af, men angiveligt til stor gene for naboerne, skriver The Sydney Morning Herald.

Beboere fortæller til avisen, at der var meget larm, og at folk efterlod affald. Der er endda rygter om, at folk i omkringliggende højhuse kastede vandballoner ned på Pokemon-spillerne for at få dem til at forsvinde.

En beboer siger, at politiet blev tilkaldt og uddelte bøder til folk, der havde parkeret ulovligt ved parken.

Pokemon er en forkortelse for Pocket Monster og betyder på dansk lommemonstre.

/ritzau/