Holstebro og Struer arbejder på en kommunesammenlægning

Lige siden en konsulentrapport i november sidste år slog fast, at Struer Kommune med fordel kunne slå sig sammen med en eller flere nabokommuner, har byrådet undersøgt muligheden for at fusionere.

Den varmeste bejler er Holstebro Kommune, og nu er begge parter klar til at tage snakken om en sammenlægning et skridt videre.

I en fælles pressemeddelelse hedder det, at kommunerne i fællesskab vil formulere et aftalegrundlag for en fusion.

- Oplæg til aftalegrundlag skal herefter behandles i byrådene. Hvis begge byråd godkender det endelige aftalegrundlag, bliver spørgsmålet om kommunesammenlægning mellem Holstebro og Struer herefter sendt til folkeafstemning i begge kommuner, hedder det.

Aftalegrundlaget ventes at være færdigt allerede i dette efterår.

Struer Kommune slog sig i forbindelse med kommunalreformen i 2007 sammen med Thyholm Kommune og har i dag omkring 21.500 indbyggere.

Holstebro Kommune er resultatet af en sammenlægning af de tidligere kommuner Holstebro, Ulfborg-Vemb og Vinderup. Indbyggertallet ligger omkring 57.500.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) understreger, at spørgsmålet om sammenlægning udelukkende er et lokalt anliggende.

- Det er en meget spændende nyhed. Jeg har stor respekt for, at man i de to kommuner er enige om at lave et fælles grundlag for en sammenlægning, som så skal til folkeafstemning, siger hun.

- Jeg og ministeriet vil naturligvis være behjælpelige i det omfang, kommunerne ønsker det i den videre proces. Ministeriet er allerede i dag blevet kontaktet af de to kommuner vedrørende forskellige spørgsmål i forhold til den videre proces.

/ritzau/

Dagens Gossip