Holstebro under vand - pumper 140.000 liter i minuttet

Mandagen igennem har redningsmandskab fra store dele af Jylland kæmpet for at tømme bygninger og veje i Holstebro for vand.

Søndag aften var meldingen ellers, at vandstanden i Storå var ved at falde, men i løbet af natten gik det den forkerte vej, og mandag aften kan politiet ikke umiddelbart se en ende på problemerne.

- Der er meget kraft i vandet, og man forsøger at bygge barrikader, så vandet ikke trænger ind i bygningerne, men de har svært ved at holde det tilbage, siger vagtchef Carsten Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

- Det er værst i indre by omkring Musikteatret og diskoteket Buddy Holly, fortsætter han.

Samtidig frygter politiet, at vejene i området er blevet undermineret af vandet.

- Det drejer sig om vejarealerne tæt på Musikhuset. Vi er ved at etablere afspærringer, og det beder vi folk om at respektere i aften og i nat, forklarer vagtchefen.

Det kommunale beredskab har fået assistance fra Beredskabsstyrelsens tre afdelinger i Jylland, som mandag har 26 mand i gang i Holstebro.

Det oplyser Lars Høg Schou, der er operativ chef i Beredskabsstyrelsen, på Twitter.

Mandag morgen oplyste politiet, at der blev pumpet 140.000 liter vand væk i minuttet.

- Men det er meget mere nu, uden at jeg kan sætte tal på det, siger Carsten Henriksen mandag aften.

Det er flere dages voldsom regn kombineret med storm, der har fået Storå, der løber gennem Holstebro, til at gå over sine bredder. Desuden er markerne omkring byen mættet med vand, så vandet i stedet løber ind i byen.

/ritzau/

Dagens Gossip