Holsts assistent styrede facebookdebat op til folketingsvalget

Skrevet af admin

21/11/2015

Mest læste i dag

Statsforvaltningen har ikke behøvet at gå i dybden i Christian Ingemanns mailboks for at kunne konkludere, at loven er blevet brudt. Tilsynet fremhæver også nye eksempler, skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

En del af beviserne er allerede kommet frem fredag. Her kritiserede statsforvaltningen således brugen af Christian Ingemann Nielsen, som op i året op til folketingsvalget var ansat som kommunikationsmedarbejder og personlig assistent for tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V), men som i virkeligheden brugte store dele af sin tid på at skaffe et sæde på Christiansborg til den nu forhenværende forsvarsminister. Det er ulovligt, lød det.

Men Statsforvaltningens kig i flere hundreder mails til og fra Carl Holsts (V) personlige assistent i regionen, Christian Ingemann Nielsen, afslører en række nye forhold.

Udarbejdelse af talepunkter, svar på spørgsmål om Carl Holsts kandidatur til Folketinget, pressemeddelelser og læserbreve har været fremme tidligere og er nogle af de ting, som Statsforvaltningen trækker frem som eksempler på arbejde, der ikke har været en del af Christian Ingemanns ansættelse i Region Syddanmark.

Tilsynet nævner også flere nye konkrete eksempler, hvor grænserne bliver overtrådt.

Det gælder blandt andet en debat på Carl Holsts Facebook-side, som Christian Ingemann sætter i stand op til folketingsvalget.

Her har alle mulighed for at stille spørgsmål til Carl Holst og hans fremtid som folketingspolitiker. I det tilfælde går Christian Ingemann dog et skridt videre og udstyrer på forhånd støtter af partiet Venstre med spørgsmål, som de så kan stille Carl Holst i forbindelse med debatten.

I et andet eksempel skriver Ingemann en tekst med Carl Holsts mærkesager i forbindelse med valget, der skal bruges til et portræt i JydskeVestkysten.

Carl Holst selv er ikke enig i konklusionerne omkring brugen af Christian Ingemann. I en kortfattet SMS oplyser han:

- Jeg er ikke enig i Statsforvaltningens vurdering af sagen, men jeg tager det til efterretning, at der er sådan, de ser på det. For mig er det altafgørende, at Christian Ingemann Nielsen helt i overensstemmelse med vores fælles forståelse har passet sit arbejde i sin stilling i Region Syddanmark. Det har ikke været min hensigt at bryde nogle regler.

Regionsrådet mødes mandag, hvor man ud over sagen om Carl Holst også skal diskutere nogle af de sager, der førte til opsigelsen af sundhedsdirektør Jens Elkjær.

/ritzau/