Home A/S accepterer millionbøde efter Boliga-boykot

Skrevet af admin

16/02/2016

Mest læste i dag

Ejendomsmæglerkæden Home har sagt ja til at betale en bøde på 3,75 millioner kroner, efter at den har været med til at opfordre sine ejendomsmæglere til at boykotte boligportalen Boliga.dk.

Det skriver anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Chefen for Bagmandspolitiet, statsadvokat Morten Niels Jakobsen, er glad for, at der er sket fremskridt i sagen.

- Det er vigtigt med fairplay på ejendomsmæglermarkedet. Det er af stor betydning for de mange danskere, der er i berøring med ejendomsmæglerbranchen. I den konkrete sag er der tale om en grov overtrædelse, og det afspejler bødens størrelse også, siger han.

Home har ved at sige ja til bøden erkendt, at kæden i perioden 2009 til 2010 har været med til at boykotte Boliga.dk sammen med DanBolig, EDC, Nybolig og RealMæglerne.

- Vi tager afgørelsen til efterretning og har accepteret at betale bøderne, siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

En ledende medarbejder fra Home har fået en bøde på 25.000 kroner for sin medvirken til boykotten. Personen har accepteret bøden.

De andre kæder har ligeledes fået bøder på flere millioner kroner, men har endnu ikke meldt ud, om de vil acceptere bøderne eller tage sagen videre til en domstol.

Hvor store bøder de hver især har fået, kan statsadvokaten endnu ikke oplyse.

Sagen begyndte, da Dansk Ejendomsmæglerforening sammen med ejendomsmæglerkæderne besluttede at boykotte Boliga.dk for at beskytte deres egen Boligsiden.dk mod konkurrence.

Boykotten gik blandt andet ud på, at mæglerne skulle lade være med at stille billeder af boligerne, der var til salg, til rådighed for Boliga.dk.

Boliga.dk har 66.029 boliger og grunde til salg på sin hjemmeside.

- Der er flere ejendomsmæglere rundt i landet, der kan se en mulighed i, at jo bredere man kommer ud, jo bedre er det, siger Tim Jensen, direktør i Boliga.dk.

Boligsiden.dk, der ejes af ejendomsmæglerkæderne, har 64.160 boliger og grunde til salg.

/ritzau/