Homoseksuel popstjerne frygtede for sit liv i Rusland

Den tidligere ‘N Sync-stjerne fortæller, at han frygtede for sit liv tilbage i 2002, da han var under uddannelse på det russiske Yuri Gagarin Cosmonaut Training Center.

Bass sprang først ud som bøsse i 2006, men fire år forinden lærte han, hvordan mange russere ser på homoseksuelle og var konstant bange for, at nogen skulle opdage, at han var til mænd

»Jeg var skrækslagen for, at de skulle finde ud af, at jeg var bøsse og slå mig ihjel. De kunne jo komme snigende midt om natten og dræbe mig«, fortæller sangeren.

Bass mindes, at han trods alt kom til at holde af Rusland. »Jeg var ikke i Moskva, men oplevede det gammelkommunistiske Rusland fra 1960erne.og kom til at sætte pris på deres kultur - selv da jeg blev klar over, hvor meget de hadede bøsser og følte sig krænkede af dem«, beretter den nu 34-årige sanger.

Popstjernen skulle have været på en mission op til den interntionale rumstation, men finansieringen gik på gulvet og træningscentret afbrød hans uddannelse.

Putins aktuelle udtalelser om homoseksuelle betragtes som et forsøg på at skabe et skønmaleri, der skal berolige de mange vestlige kritikere, som kræver boykot af det forestående vinter-OL i Rusland.

Præsidenten hævdede i en samtale med BBC-journalisten Andrew Marr, at den omdiskuterede lov, der forbyder homoseksuel propaganda, udeukkende skal beskytte landets børn og unge: »Dette har intet med forfølgelse af enkeltpersoner for deres seksuelle orientering at gøre. Der er en verden til forskel på disse ting«, sagde Putin og hævdede, at Rusland »på ingen måde diskriminerer mod homoseksuelle, hverken professionelt, karrieremæssigt eller socialt«.

»Vi har fornylig vedtaget en lov, der forbyder propaganda - ikke bare for homoseksualitet, men også for seksuelt misbrug af børn«, hævdede præsidenten og påpegede, at Elton John trods sin seksuelle orientering er højt værdsat i Rusland..

Dagens Gossip