Honningmarinerede kyllingeoverlår med bagte rodfrugter

Skrevet af Ninna Andreasen

06/06/2015

Dagens topnyheder

Smag og behag er jo som bekendt forskellig. Jeg kan bedst lide kyllingelår og overlår end bryst, fordi benene giver mere smag til kødet.

Her er det honningmarinerede overlår med bagte rodfrugter og pesto af citronmelisse. 

Pestoen er lavet på citronmelisse, fordi jeg har et bed i haven, der går amok - og det er svært at bruge meget af i desserter. Har man ikke citronmelisse, kan man sagtens erstatte med en anden krydderurt. For eksempel basilikum eller persille.

Til to personer skal du bruge:

Kylling
Fire kyllingeoverlår
En halv spiseskefuld rosemarin
To teskefulde akaciehonning
Saft af en citron
Fire teskefuld olie
Salt og peber

Bagte rodfrugter
Fire gulerødder
Fire rødbeder
En halv håndfuld solsikkekerner
Olie til stegning

Pesto
1 lille håndfuld solsikkekerner
1 håndfuld citronmelisse
30 gram parmesan
6 teskeer olivenolie

Rør marinaden til kyllingen af olie, citronsaft, akaciehonning, rosemarin, salt og peber. Hæld marinaden over kyllingen og lad den trække i mindst ti minutter, men gerne længere. 

Tænd ovnen på 180 grader.

Sæt en pande på middelvarme på komfuret og kom solsikkekernerne på (både til pestoen og grøntsagerne). Hold øje med kernerne og tag dem af komfuret, når de er gyldne.

Skræl rødbeder og gulerødder. Skær dem i rustikke stykker og læg dem i et ildfast fad. Hæld olien hen over og bland det lidt rundt mellem grøntsagerne. Læg kyllingeoverlårene i et andet ildfast fad.

Sæt fadet med kyllingen og fadet med grøntsagerne i ovnen. Lad det stege i en halv time til 40 minutter.

Imens hakkes citronmelissen enten ved håndkraft eller i en blender - en blender er klart nemmest. Kom de ristede solsikkekerner og parmesanen i, tilsæt olie og blend pestoen til en jævn masse.

Når kylling og rodfrugter er færdige, tages de ud af ovnen.

Top rodfrugterne med solsikkekerner. Anret på tallerkener.

God appetit.

Se flere billeder nedenfor.