Hooligantiltale ændrer ikke på ambassadebistand

Selv om Rusland onsdag nedgraderede deres tiltale mod den tilbageholdte Greenpeace-aktivist Anne Mie Roer Jensen fra pirateri til en anklage for hooliganisme, ændrer det ikke på den danske ambassade i Ruslands bistand i sagen.

Det siger Ole Egberg Mikkelsen, der er chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Det er stadigvæk en meget alvorlig anklage med en høj strafferamme, så vi fortsætter med at yde den maksimale indsats for den danske statsborger.

- Vi har været til stede ved retshandlingerne, vi har aflagt hende besøg, kontaktet hendes pårørende herhjemme og sørget for hun har det, som hun har brug for i form af varmt tøj og læsestof, siger Ole Egberg Mikkelsen til Ritzau.

Pirateri kan straffes med op til 15 års fængsel i Rusland, mens hooliganisme maksimalt kan straffes med syv års fængsel.

Den danske ambassade har ikke haft mulighed for at være i kontakt med Anne Mie Roer Jensen, siden Rusland nedgraderede deres anklage mod de i alt 30 tilbageholdte aktivister.

Borgerservice-chefen fortæller, at Danmarks ambassade i Moskva arbejder sammen med ambassaderne fra de andre lande, der har en tilbageholdt aktivist, så de kan koordinere deres indsatser, for at fremme de tilbageholdtes interesser bedst muligt.

Anne Mie Roer Jensen og de øvrige aktivister har været tilbageholdt siden 19. september, hvor russiske sikkerhedsstyrker stormede deres skib Arctic Sunrise, mens de demonstrerede mod russiske olieboringer i Arktis.

Hvor længe, de skal være tilbageholdt i havnebyen Murmansk, er endnu uvist.

- Vi ved ikke, hvornår der kommer et nyt retsmøde. Vi følger det meget nøje, så der kan være en repræsentant fra ambassaden til stede, når retshandlingen foregår, siger Ole Egberg Mikkelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip