Horner sikrer Vuelta-sejr efter stort drama

Der var masser af dramatik, da Vuelta'en lørdag blev afgjort. En vanvittig afslutning på etapen udspillede sig i tåge og mørke, da Horner knækkede alle konkurrenterne og sikrede sig den samlede sejr.

Etapesejren gik til den 22-årige franskmand, Kenny Elissonde fra Francais de Jeux, som kom først over toppen på Angliru.

Lørdagens store finale i Vuelta a España bød på Europas mest frygtede stigning med stigningsprocenter på mere 23. Og som om, det ikke var dramatik nok, var det kun sølle tre sekunder, der skilte den førende Chris Horner (RadioShack-Leopard) fra Vincenzo Nibali (Astana) på andenpladsen inden 20. etape. De tre sekunder er nu udbygget til 37 sekunder, hvilket med al sandsynlighed betyder, at 41-årige Horner har sikret sig sejren i årets Vuelta a España.

Med under 10 kilometer til mål angreb Vincenzo Nibali fra front, men efter et par kilometer alene blev han hentet af den førende Chris Horner, hvorefter de to lå og angreb hinanden på skift i en hektisk og direkte duel om den samlede sejr. Især Nibali var i offensiven, men efter flere angreb måtte italieneren sande at amerikaneren var for stærk. Og kort før den sidste top kørte Horner fra Nibali og sikrede sig dermed sejren i årets Vuelta.

Efter cirka 25 kilometer af dagens etape kom et 30-mand stort udbrud afsted. I det udbrud befandt blandt andre danske Jakob Fuglsang sig. Det var en del af Astanas plan, for da det hele skulle afgøres kunne Fuglsang lade sig falde tilbage og forsøge at hjælpe sin kaptajn på de afgørende sidste kilometer. Det lykkedes ikke, men Fuglsang fik sendt et præg til sporten om, at han er i god form forud for VM i Firenze senere på måneden.

Inden den store afsluttende finale på én af cykelsportens største og mest legendariske scener, stigningen uden for kategori L’Angrilu, skulle feltet først over kategori 1-bjerget Alto del Cordal. Det var her, Bradley Wiggins gik ned, hvilket kostede englænderen den samlede Vuelta-sejr i 2011.

I morgen venter der feltet en mere afslappende dag, når der skal køres paradekørsel til Madrid.

Dagens Gossip