Horsens bringer sig foran i finaleduel mod Bakken Bears

25/04/2016

Horsens IC er godt på vej til at vinde DM i basketball for anden sæson i træk. Mandag aften vandt Horsens på hjemmebane med 69-57 over Bakken Bears i den tredje finalekamp og fører nu 2-1 i finaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Dermed har Horsens svaret godt tilbage efter den første finalekamp, som blev tabt klart på hjemmebane.

Først kom holdet på 1-1 med en dramatisk udesejr i onsdags, og i den tredje kamp blev Horsens så det første hjemmehold til at vinde en kamp i serien.

Det skete i en kamp, som Horsens kontrollerede stort set fra start til slut. Bakken Bears ramte aldrig dagen og lignede ikke et hold, der kæmpede om DM-titlen.

I første periode havde udeholdet svært ved at score point, og det udnyttede hjemmeholdet til at tage føringen mod slutningen af perioden. Otte point på stribe fra stillingen 11-12 til 19-12 gav Horsens teten.

Bakken Bears svarede dog prompte tilbage i anden periode og var hurtigt tæt på at få fuld kontakt. Horsens afviste dog og gik til pausen med en føring på 36-30.

I tredje periode satte Horsens mere eller mindre tingene på plads med stærkt spil. Føringen blev bare større og større og lød på 58-43 inden de sidste ti minutters effektive spilletid.

Bakken Bears var aldrig i nærheden af et comeback i sidste periode, og hjemmepublikummet kunne efter slutsignalet fejre en sejr på 12 overskydende point.

Finaleseriens fjerde finale spilles på torsdag. Denne gang sker det på Bakken Bears' hjemmebane.