Horsens: Medarbejdere uddannes til
 gavn for hjerneskadede

Skrevet af Finn Jensen

11/01/2013

Mest læste i dag

- Vi ønsker med to nye uddannelser at sikre medarbejderne en endnu større faglighed, samt bedre samarbejde og koordination i den enkelte borgersag, siger Jytte Veggerby Sunesen, der er leder af ASV Horsens – herunder Hjerneskaderådgivningen/Hjernekernen.

51-årige John Søby Jørgensen, der er medlem af HjerneSagen Horsens/Hedensted, blev i 2009 selv ramt af tre blodpropper i hjernen samtidigt: 

- Selvom der er stor professionel viden på området, er det mit indtryk, at mange borgere med senhjerneskader ikke ved nok om de hjælpemuligheder, der er - blandt andet i Hjernekernen på ASV Horsens. Jeg er selv blevet hjulpet rigtig godt på vej her og lever et godt liv i dag. Jeg håber derfor, at de to nye uddannelser kan være med til at profilere indsatsen på området, siger John Søby Jørgensen.

Ifølge Ellen T. Schmidt (S), der er formand for Udvalget for Sundhed og Socialservice, er Horsens Kommune godt med, når det gælder genoptræning af hjerneskadede borgere, men kommunen kan blive endnu bedre:

- Selvom vi de senere år har markeret os på området blandt andet med oprettelsen af Hjernekernen, skal vi absolut ikke hvile på laurbærrene. Det er en rigtig god idé at højne uddannelsen på området, så borgerne sikres en endnu hurtigere og mere korrekt behandling, siger Ellen T. Schmidt.

De første hold på de to uddannelsesforløb starter i januar 2013. Centrale temaer er hjernens funktion og betydningen af hjerneskader, borgerens udvikling af evner til at klare sig selv og det tværprofessionelle samarbejde.

Uddannelsesforløbene omfatter i alt 350 medarbejdere og støttes af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.