Hospital lod læger operere uden uddannelse

Ingen tjekkede arbejdet, og der var oftest ingen oplæring i at foretage de operationer, som de yngre læger blev sat til.

Sådan har vilkårene været på en af landets største ortopædkirurgiske afdelinger på Herlev Hospital ved København, afslører en ny såkaldt inspektorrapport af afdelingen fra Sundhedsstyrelsen, skriver metroXpress.

For eksempel skulle de yngre læger foretage indgreb på skadestuen, som de aldrig havde prøvet tidligere med en rutineret læge - eller set en rutineret læge gøre.

Desuden er de yngre læger kommet igennem deres seks måneders turnusforløb med en mangelfuld, selvlært eller direkte fejlagtig faglighed.

Det er ikke godt nok, siger formand for Yngre Læger, Lisbeth Lintz, til metroXpress.

- Det er på ingen måde acceptabelt, at en nyuddannet læge kan stå alene i en situation, hvor vedkommende har behov for hjælp fra en ældre kollega i forbindelse med behandling af en patient. Det kan gå ud over patienterne, advarer formanden.

Hun bliver støttet af formanden for Lægeforeningens Uddannelsesudvalg, Mads Skipper, der er stærkt bekymret.

- Det kan ikke gå hurtigt nok med at få rettet op på uddannelsesforholdene. Meningen er jo, at læger skal videreuddannes til at kunne give så god og sikker en behandling som muligt, siger han til avisen.

Kontorchef i Sundhedsstyrelsen Birte Obel hæfter sig ved, at afdelingen har taget handling og fulgt anvisningerne i inspektorrapporten.

- Det er en afdeling med et stort uddannelsespotentiale. Der er et stort patientflow, og så står den for skadestuen. Derfor er det også vigtigt, at de har fået muligheden for at rette op på problemerne, så den igen kan blive en god uddannelsesafdeling, siger hun.

Som en konsekvens af den kritiske inspektion har afdelingen netop fået ny uddannelsesansvarlig overlæge.

Det var i går ikke muligt for metroXpress at få en kommentar fra ledelsen på Herlev Hospitals ortopædkirurgiske afdeling.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip