Hospitalsdirektør spiste sygehusets klamme mad i en uge: Stoppede straks med at give det til patienterne

Kønsløst. Frastødende. En gul bunke af tristhed.

Hvad end der var tale om en bøf eller en portion æg, var oplevelsen den samme for en hel del indlagte, der spiste maden på hospitalet ”Ottawa Hospital” i Canada; nemlig rædselsfuld. Det skriver mediet Ottawa Citizen.

Derfor skrev borgeren Gillian Wallace et brev direkte til hospitalsdirektøren, Jack Kitts. I brevet gjorde Gillian Wallace opmærksom på, hvor slet det stod til med føden, som patienterne fik serveret – og at formålet med at servere mad vel især her var at gøre patienter raske frem for mere syge.

Læs også: Ældre hungrer efter berøring: De går rastløst op og ned ad gangene

Gillian Wallace havde selv været indlagt, og da lægen spurgte hende, hvordan hendes appetit var efter en operation, løftede hun sin tallerken med hospitalsmad og sagde “ret dårlig”. Lægens svar var overraskende nok, at hun ikke skulle “spise det lort”, men i stedet få sin mand til at komme med noget mad udefra.

Svaret fra hospitalsdirektøren på de mange observationer overraskede både Gillian og en hel del andre, der sidenhen har delt og kommenteret beskeden på de sociale medier.

- Tak, fordi du deler din bekymring med mig. Vores lederteam har for nyligt spist hospitalets mad i en uge og er enige med din observation, og at vi bliver nødt til at forbedre præsentationen og smagen af maden.

Læs også: Malin om jobbet i hjemmeplejen: 'Vi slider som dyr'

Efter at have indtaget den ”kønsløse, frastødende og til tider gule bunke tristhed” tre gange om dagen, blev lederne selv temmelig trætte og triste over det, de så og ikke mindst smagte.

De har derfor reformeret køkkenet og menuen, som nu eksempelvis byder på quinoa-salat eller andre retter, der er sunde og mere oppe i tiden, og som smager, dufter og ser ud som noget, patienterne normalt ville spise.

Desuden kan patienterne bestille mad til sent ud på aftenen og på sigt lige når de vil (fx morgenmad på et tidspunkt, hvor de plejer at spise den), så bestillingen af mad foregår som en form for roomservice.

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip