Hotelboss: Job på vej til Vandkantsdanmark

Hundredevis af nye job er på vej i hotelbranchen.

Det forudser brancheforeningen HORESTA, hvis regeringen kommer igennem med forslaget om, at 75 procent af momsen på hotel- og restaurationsbesøg skal kunne trækkes fra i skat mod 50 procent i dag.

- I 2011 hævede den daværende regering momsafløftningen fra 25 til 50 procent, og det bragte antallet af udenlandske erhvervsovernatninger op på et historisk højt niveau med hundredvis af nye job til følge. Vi er overbeviste om, at vi ser en gentagelse nu, siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i HORESTA.

Beregninger fra konsulentvirksomheden Copenhagen Economics viser, at konkurrencepakken skaber mindst 500 nye, varige job.

- Det skaber ikke kun job på hotellerne til kokke, tjenere, receptionister og rengøringsfolk, men også i detailhandlen og fødevarebranchen. Og jobbene skabes i hele landet - også i Udkantsdanmark, som jeg hellere vil betegne som Vandkantsdanmark, siger direktøren for hotel- og restaurationsbranchen til Newspaq.

Det koster 115 millioner kroner at lette momsen på hotelovernatninger fra 50 til 75 procent.

- Så i forhold til de 3,4 milliarder kroner, det koster at sænke selskabsskatten, er der en meget stor jobeffekt for få kroner, siger Katia K. Østergaard.

Det har længe været et ønske fra branchen, at virksomheder, der lejer sig ind på hoteller og konferencecentre, kan fratrække mere af den moms, der er på selve overnatningsprisen.

HORESTA så gerne en 100 procent momsafløftning.

- Det havde betydet over 1.000 varige stillinger, siger Katia K. Østergaard.

Pension - Hvor meget får man i ældrecheck udbetaling og hvad skal der til for at kunne gå på førtidspension? Mange af disse spørgsmål besvarer vi i denne guide omkring folkepension.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip