Hotelkæden First Hotels begæret konkurs

Hotelkæden First Hotels er blevet begærer konkurs af ejerne af Hotel Østerport. Her har hotelkæden, der er Danmarks næststørste, nemlig ikke betalt husleje de seneste fire måneder. Nu har ejerne fået nok og har bedt fogden om at sætte First Hotels på gaden. 

Det er kommanditselskabet bag Hotel Østerport i København, som har indgivet konkursbegæring mod den norske hotelkæde First Hotels, der har 18 hoteller i Danmark.

Udover manglende husleje fra februar, marts, april og maj, så har hotelejerne også et erstatningskrav på 160 millioner kroner. Man mener nemlig, at First Hotels har forpligtet sig til at betale husleje frem til 2024, hvor kontrakten mellem de to parter udløber.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- Vi indgiver ikke konkursbegæringen for at være hævngerrig, men fordi man skal overholde sine aftaler. Vi har gennem et halvt år været i kontakt med et par andre hotelkæder, som gerne vil drive Hotel Østerport; dels en hovedkæde, der gerne vil ind på det danske marked, dels en hotelkæde som allerede er her, siger bestyrelsesformand for Hotel Østerport, Henrik Busch, til standby.dk.

Hos First Hotels mener man angiveligt, at man betaler for høj husleje for en række steder, efter man for to år siden overtog en anden norsk hotelkæde, Choice Hotels. Flere steder har udlejerne sat huslejen ned, men det gælder altså ikke for de 170 værelser på Hotel Østerport.

Ejer af First Hotels, Asmund Haare, afviser ifølge Finansavisen.no, at First Hotels har underskrevet en aftale om at leje Hotel Østerport frem til 2024. Han forklarer, at denne aftale blev indgået med det tidligere Choice Hotels.

Dagens Gossip