Hoteller og restauranter vil hyre flygtninge til job i turistbranchen

Restaurant- og hotelbranchen mangler flere og flere hænder, og det skaber jobmuligheder for de mange nytilkomne flygtninge, skriver Avisen.dk.

Det er brancheorganisation Horesta, der fortæller, at et stigende behov for arbejdskraft i turistbranchen åbner en dør til arbejdsmarkedet for jobsøgende flygtninge.

- Det er ikke den lette løsning, men forhåbentlig kan det være med til at løfte udfordringen med flygtninge. Og så giver det noget arbejdskraft, siger politisk chef i Horesta, Kirsten Munch Andersen, til Avisen.dk.

60 procent af virksomhederne i turistbranchen skal ansætte flere medarbejdere de kommende år, viser en rundspørge fra Horesta ifølge Avisen.dk.

En femtedel af virksomhederne forventer, at andelen af udenlandsk arbejdskraft vil stige, men Horesta mener ikke, at flygtninge vil tage job fra danske ledige.

- Vi har mangel på elever. Vi har brug for flere hænder, og vi vil også rigtig gerne have flere danskere i arbejde, siger Kirsten Munch Andersen til Avisen.dk.

Læs også: DF er klar til at lade flygtninge arbejde uden for centre

Blandt medarbejderne på danske hoteller har 18,4 procent en anden etnisk oprindelse end dansk, mens det gælder for 27,5 procent på restauranterne, skriver Avisen.dk.

Derfor mener Kristen Munch Andersen, at det vil være naturligt for branchen at tage imod flere med udenlandsk baggrund, fordi virksomhederne vil have lettere ved at løse nogle af de udfordringer, der følger med ansættelsen af flygtninge.

Hun mener, at det vil være en god investering at ansætte flygtninge, selvom de kan være svære at få i arbejde - blandt andet på grund sprogbarrierer.

- Når man som virksomhed yder den ekstra indsats, får man også rigtig loyale medarbejdere, der også vil gå det ekstra stykke - hvad end det er flygtninge eller andre, der har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet, siger Kirsten Munch Andersen til Avisen.dk.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip