Hovedstaden jubler over millioner til supercykelstier

»Jeg er meget begejstret over udsigten til at få ekstra fart på udviklingen af et sammenhængende net af supercykelstier i hovedstaden. Cyklen skal være pendlernes foretrukne valg, hvis vi skal bekæmpe trængslen og luftforureningen i hovedstaden,« siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF), Københavns Kommune, i en skriftlig kommentar.

Regeringen blev torsdag enig med Enhedslisten og Dansk Folkeparti om at afsætte omkring 172 millioner kroner til at etablere såkaldte supercykelstier i de fem største danske byer.

104 millioner kroner går til ni nye supercykelstier i hovedstaden, hvor kommunerne skyder et tilsvarende beløb i anlæg af de nye cykelstier. Det bringer den samlede investering op på 208 millioner kroner.

Danmarks første supercykelsti blev sidste år etableret mellem København og Albertslund. Antallet af cyklister på ruten er ifølge Ayfer Baykal steget med 10 procent siden indvielsen. Tidligere i år blev rute nummer to fra København til Farum indviet.

»Tidligere har vi haft svært ved at lokke pendlerne til at tage cyklen, når de har langt mellem hjem og arbejde. Men med en stigning i salget af elcykler og de nye supercykelstier er jeg sikker på, at vi kan lokke flere pendlere til at stille bilen og fremover træde i pedalerne, også selv om de har langt på arbejde,« siger Ayfer Baykal.

Ifølge transportminister Henrik Dam Kristensen (S) vil de bedre cykelforhold netop anspore flere til at droppe bilen og i stedet benytte cyklen.

»Med dagens beslutning om at støtte supercykelstier i de største byer gør vi det lettere og mere sikkert for borgerne at skifte cyklen ud med bilen i det daglige, for eksempel til og fra arbejde og uddannelse,« siger han i en kommentar.

Pengene bliver givet som statsligt tilskud på 50 procent til kommunale supercykelstiprojekter i hovedstadsområdet, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip