Hovedstødsstærke nordirere dukker Lars Olsens mænd

05/09/2015

Efter to imponerende sejre over Grækenland har hverdagen meldt sig for det færøske fodboldlandshold og dets danske landstræner Lars Olsen.

Hjemme i Torshavn tabte Færøerne i EM-kvalifikationen med 1-3 til Nordirland, der til gengæld spillede sig et skridt tættere på en overraskende billet til EM i Frankrig næste sommer.

Det vil utvivlsomt ærgre Olsen, at de to første nordirske mål faldt efter standardsituationer, hvor de undertippede nordboere burde kunne have forsvaret sig bedre.

Efter bare 12 minutters spil gik det galt, da det ikke lykkedes at ekspedere bolden væk efter frispark, og så kunne veteranen Gareth McAuley let heade den i kassen bag Gunnar Nielsen.

Publikum fik dog lidt at juble over før pausen, da Joan Edmundsson fik udlignet, men for Vejle-spilleren blev det en blandet aften, da han midt i anden halvleg måtte forlade banen med et rødt kort.

Kort efter scorede midterforsvareren McAuley sit andet hovedstødsmål, inden angriberen Kyle Lafferty afgjorde sagerne med 3-1-scoringen et kvarter før tid.

Med nederlaget rykker Færøerne ned på femtepladsen i puljen, mens Finland overtager fjerdepladsen efter 1-0-sejr på udebane over de kriseramte grækere.

Nordirland topper med 16 point efterfulgt af Rumænien med 15.