Hovsa: Fly med 124 passagerer landede i forkert lufthavn

Søndag landede et fly fra selskabet Southwest Airlines med 124 passagerer og fire besætningsmedlemmer i Taney County-lufthavnen i Missouri. Landingen foregik uden problemer, men der var en enkelt detalje - flyet skulle i virkeligheden have været landet i lufthavnen i Branson cirka 11 kilometer derfra. Det skriver Sky News.

Det store Boeing 737-700 fly ramte altså ikke helt målet, og landede i den lille lufthavn, hvor landingsbanen kun er 1140 meter lang. Det er halvt så langt som i Branson, hvor landingsbanen måler 2175 meter.

Læs også: Ske i undertøjet forhindrer tvangsægteskab

Southwest Airlines har ingen fornuftigt forklaring på, hvordan piloten kunne så meget fejl, men sagen bliver nu undersøgt nærmere af luftfartsmyndighederne.

- Landingen foregik uden dramatik, og alle kunder og personalet er i sikkerhed. Vores personale på landjorden blev sendt af sted fra Branson-lufthavnen for at tage sig af kunderne og deres bagage, siger siger talsmand for selskabet Brad Hawkins.

LÆS OGSÅ: Filmede vildt drama: Styrter ned med fly og tager "selfie" 

Flyet var lettet fra Chicago og skulle lande i Branson, inden det skulle fortsætte mod Love Field i Dallas. Efter den fejlagtige landing måtte Southwest Airlines sætte et andet fly ind på den sidste del af ruten.

Boeing 373-700-flyet burde ikke have problemer med at lette fra den lille lufthavn, og det ventes at komme i luften i løbet af i dag.

Det er anden gang på kort tid, at piloten på et amerikansk fly tager fejl af lufthavnene. I november skulle en Boeing 747 Dreamlifter være landet i den militære lufthavn ved McConnell-basen i Wichita i Kansas. Men i stedet landede flyet i Cononel James Jabara Airport 14 kilometer derfra.  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip