Hpv-vaccinen gjorde Rebecca invalid: - Nu kan jeg gå igen

Rebecca Elkjær Jakobsen fra Varde har brugt de sidste mange måneder på at genoptræne sine ben i håbet om at genvinde kontrollen over dem. Indsatsen har givet pote for den 27-årige kvinde, som er en af de få, der har oplevet voldsomme bivirkninger fra hpv-vaccinen. Det skriver udeoghjemme.dk.

- Jeg har trænet hårdt, og det har givet resultat. Nu får jeg ikke længere de anfald, hvor jeg pludselig gik som en fuld person, fortæller Rebecca, der flere gange om ugen pludselig dinglede af sted uden styr på sine ben og krop, til udeoghjemme.dk. 

LÆS OGSÅ: Drenge skal vaccine mod anuskræft

Rebeccas historie starter i januar 2013, hvor den 26-årige blomsterbinder fra Henne St. By ved Varde, efter mange betænkeligheder takker ja til første indsprøjtning af hpv-vaccinen, som ifølge Sundhedsstyrelsen skal beskytte unge kvinde mod livmoderhalskræft. Kort tid efter oplever Rebecca voldsomme anfald af svimmelhed og træthed kombineret med at hendes ellers velkontrollerede astma generer hende som aldrig før.

Efter anden indsprøjtning i marts 2013 bliver Rebecca endnu dårligere, og den 27-årige jyde kommer med blå blink på hospitalet af flere omgange, da hun får vejrtrækningsproblemer, meget dårlig lungefunktion og kramper.

Herefter følger en tid, hvor Rebecca døjer med hyppige og udmattende anfald, som gør at hun bliver fyret fra jobbet som blomsterbinder.

LÆS OGSÅ: HPV-vaccine beskytter mod kønsvorter

- Jeg begynder at få små anfald. Kramper i ben, føleforstyrrelser, talebesvær. Jeg kan ikke få ordene ud af munden. Jeg kender ordet, men kan ikke sige det. Jeg både går og lyder som en fuld person, siger Rebecca til udeoghjemme.dk.

Herefter konkluderer lægerne, at Rebecca ikke skal have den tredje og sidste hpv-indsprøjtning, da man frygter for hendes liv. Og lægerne er så godt som sikre på, at vaccinen er skyld i Rebeccas tilstand.

Siden da har Rebecca kæmpet for at vende tilbage til en nogenlunde normal hverdag med sin mand. Og selvom det på nuværende tidspunkt går fremad, er der lang vej igen.    

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Det har ændret alt. Før var jeg en helt almindelig kvinde med mand og drømme om et barn. Nu kæmper jeg for at undgå et liv som førtidspensionist. Godt nok er anfaldene forsvundet, men jeg har stadig voldsomme smerter i mine ben og jeg døjer med en udbredt træthed. Faktisk er vi nu derude, hvor jeg snart kan blive nødt til at tage meget kraftig morfin og nervemedicin. Og så vil jeg ikke kunne passe et arbejde, siger Rebecca til udeoghjemme.dk.

Over 40.000 unge danskere af hunkøn har allerede fået hpv-vaccinen.  

Dagens Gossip