HSV banker Dortmund og giver Bayern en hjælpende hånd

Borussia Dortmund kunne fredag aften spille sig tættere på topholdet Bayern München i Bundesligaen, da Dortmund gæstede Hamburger SV.

Sådan skulle det imidlertid ikke gå for Dortmund, der blev besejret 3-1 af et velspillende Hamburger SV-mandskab, selv om gæsterne øgede presset mod slutningen.

Dermed forbliver Borussia Dortmund på andenpladsen med 29 point, men misser samtidig muligheden for at rykke tættere på Bayern München, der topper med 34 point.

Bayern har spillet en kamp færre, men det bliver udlignet, når topholdet gæster Schalke 04 lørdag, hvor en sejr vil bringe Bayerns forspring op på otte point.

Kampen blev udsat et kvarter på grund af sikkerhedsmæssige omstændigheder. Det skete blot tre dage efter, at testkampen mellem Tyskland og Holland i Hannover blev aflyst på grund af en bombetrussel.

Årsagen til udsættelsen skyldtes både trafikken i Hamburg samt den øgede sikkerhed som følge af de blodige angreb i Paris for en uge siden.

Efter 19 minutter kom Hamburger SV foran 1-0 på et straffespark, som Pierre-Michel Lasogga omsatte. Lewis Holtby fandt Ivo Ilicevic, der tog et træk i feltet og blev nedlagt af Dortmunds målmand Roman Burki.

Fem minutter før pausen øgede hjemmeholdet så til 2-0, da Holtby blev spillet igennem og sikkert udplacerede Burki.

Gæsterne kunne slet ikke få fodfæste i opgøret på dette tidspunkt, og nedturen blev total efter 54 minutter, da Mats Hummels slet og ret pandede bolden i eget net efter et hjørnespark fra hjemmeholdet.

Det skete efter en underlig situation, hvor Hummels nærmest løb bolden i møde og headede med fuld kraft.

Hjemmeholdet var herefter ovenpå og pressede fortsat, men fik ikke scoret yderligere, og i stedet fik Pierre-Emerick Aubameyang reduceret kort før tid, og i overtiden havde Aubameyang bolden i nettet igen, men her blev der dømt offside.

Selv om reduceringsmålet bragte Aubameyang op på førstepladsen på topscorerlisten med 15 sæsontræffere i Bundesligaen, så var der ikke meget at juble over for Dortmund denne aften.

Sejren bringer Hamburger SV op på 18 point, hvilket rækker til en syvendeplads i ligaen.

/ritzau/

Dagens Gossip