HSV trækker Hjulmands Mainz nærmere bundsølet

07/12/2014

Sæsonen begyndte så lovende for træner Kasper Hjulmand i Mainz, der var ubesejret i de første otte bundesligarunder.

Men de seks efterfølgende runder har generelt været en stor skuffelse for holdet.

Efter søndagens nederlag på 1-2 ude til Hamburger SV har Mainz kun høstet to point i de seneste seks kampe.

Klubben må konstatere, at nedrykningsstregen rykker nærmere efter den gode sæsonstart. Stadig noteret for 16 point er afstanden nu kun tre point.

Omvendt rykkede HSV over stregen efter søndagens sejr med 15 point.

Nordtyskerne var det bedste hold, og Cleber Reis bragte fortjent holdet foran efter godt en halv time.

HSV gik efter at lukke kampen fra starten af anden halvleg og øgede efter 10 minutter.

En Mainz-forsvarer parerede et indlæg med hånden, og på det korrekt dømte straffespark scorede Rafael van der Vaart til 2-0.

Først i kampens sidste del skabte Mainz chancer, og Shinji Okazaki reducerede med hovedet - hans ottende sæsonmål - efter 89 minutter.

Men trods et par chancer i overtiden blev det til et nyt nederlag.

Nu venter en vital opgave i næste runde for Mainz på hjemmebane, når agterlanternen Stuttgart kommer forbi.

Der var målfest i søndagens anden kamp i Bundesligaen. Frankfurt vandt hjemme hele 5-2 over Werder Bremen. Alexander Meier satte hjemmeholdet i gang og scorede én gang yderligere i kampen.

Med sejren kravler Frankfurt op på syvendepladsen, Werder Bremen er næstsidst og ligger altså under nedrykningsstregen.