HTC er gået i rødt

Trods gode anmeldelser af den nye toptelefon har den taiwanske mobilproducent HTC oplevet det første underskud, siden selskabet blev børsnoteret i 2002 - et minus på over en halv milliard kroner.

Kvartalet juli-september endte med et underskud på 2,97 milliarder taiwanske dollars, svarende til 556 millioner kroner. For et år siden var der et overskud på 3,9 milliarder taiwanske dollars og i april-juni i år på 1,25 milliarder. I 3. kvartal faldt salget med 33 procent sammenlignet med for et år siden trods det, at HTC har sat alle sejl til for med toptelefonen HTC One at komme tilbage i front.

Smartphonesalget stagnerer

HTC var for nogle år siden den store fornyer i mobilbranchen og sikrede sig med adskillige toptelefoner stor fremgang og et godt ry. Nu kæmper HTC i den voldsomme konkurrence, som mobilmarkedet er inde i, samtidig med at salget af de avancerede smartphonetelefoner mange steder er nået toppen og nu stagnerer, fordi alle nu har købt en smartphonetelefon og ikke nødvendigvis skifter den ud, så snart der kommer en ny model.

Ifølge analysehuset IDC, som følger teknologimarkederne tæt, sad HTC på 4,6 procent af det globale mobilmarked i 2012 mod 8,8 procent året forinden. Det er sydkoreanske Samsung og amerikanske Apple, der dominerer, og det er dem, der tjener pengene på smartphonetelefonerne.

HTC har nu planer om at lancere en række smartphonetelefoner i mellemprisklassen. På de gryende smartphonemarkeder i udviklingslandene er der et stort ønske om at eje en smartphonetelefon, men der er ikke penge til at købe dem, og derfor satser alle de store producenter på at levere modeller, som kan næsten lige så meget som topmodellerne, men hvor prisen er noget lavere.

Afviser opkøb

I september gav den amerikanske softwaregigant Microsoft købstilbud på finske Nokias mobilforretning, og i Canada forhandler Blackberry om at blive overtaget - muligvis med flere bud på banen. HTC, som oprindelig brugte Qtek-mærket på sine telefoner men i 2006 valgte at sætte eget navn på dem, har gennem bestyrelsesformand og medstifter Cher Wang, som ejer 3,8 procent af HTC, bedyret, at selskabet ønsker at fortsætte selvstændigt, selv om flere analytikere har peget på fornuftsægteskaber med blandt andre kinesiske Huawei, som dog selv har afvist at ville købe op på mobilmarkedet.

Cher Wang mener selv, at »vi har den bedste teknologi og de bedste produkter«, men at HTC skal lære at »kommunikere bedre« med kunderne, siger hun til nyhedsbureauet Bloomberg. Hun siger, at de næste to måneder bliver HTCs »største udfordring«.

I spidsen for HTC, som er Taiwans største mobilproducent, står gennem mange år Peter Chou, som får kritik af at være for tilbageholdende i sin strategi.

HTC var i 2. kvartal 2013 det femtemest solgte mobilmærke i Danmark med et salg på 40.900 styk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip