Huawei står fast på Europa

Den kinesiske mobilgigant Huawei vil udvide sit engagement i Europa yderligere og over fem år fordoble sit forsknings- og udviklingsbudget.

Det siger topchefen for Huaweis 13 europæiske forskningscentre, Renato Lombardi.

»I 2012 geninvesterede vi over 13 procent af vor globale omsætning i forskning og udvikling. Det er et af de største enkeltstående engagementer, som noget privat selskab har i forskning og udvikling i IT-branchen. Vore investeringer i forskning og udvikling i Europa vil også vokse. Det blev fordoblet mellem 2010 og 2013, og vi forventer, at det vil blive fordoblet yderligere over de næste fem år,« siger han.

Kik på København

Flere end 800 ansatte arbejder på udviklingscentrene, hvoraf flere ligger i Sverige - det første åbnede i Stockholm i 2000 - men ingen i Danmark. Den nordiske forskningsdirektør for Huawei, Urban Fagerstedt, sagde dog til Berlingske i juli, at han har kik på at slå sig ned også i København.

Centrene arbejder med hardware og software, optisk datatransmission og mobilnet.

Huawei er verdens næststørste leverandør af teleudstyr efter svenske Ericsson og har blandt andet leveret og forhandler netop nu med TDC om muligvis at overtage driften af TDCs danske mobilnet fra Ericsson. Huawei leverer i forvejen TDCs europæiske net.

Frygt for afluring

Huawei er af den amerikanske kongres blevet beskyldt for mulig industrispionage af frygt for, at der i Huaweis udstyr er indbygget såkaldte bagdøre, så kineserne er i stand til at fjernovervåge al mobil- og datatrafik, som går igennem nettene. Australien har direkte forbudt Huawei at give bud på landets kommende, nationale bredbåndsnet, og også i Storbritannien er der rummel om Huawei.

Den amerikanske undersøgelse kunne ikke påvise, at der faktisk fandtes bagdøre i Huaweis udstyr fra routere til mobilmaster, men tvivlen nager fortsat.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip