Hugo Chavez får kemoterapi

Venezuelas kræftsyge leder, Hugo Chavez, gennemgår en skrap kemoterapi på et militærhospital i Venezuelas hovedstad, Caracas.

Det bekræftes nu af landets vicepræsident Nicolas Maduro, som fortæller, at Hugo Chavez er ved godt mod, men kæmper for sit liv.

- Han har styrke, der er overlegen i forhold til de behandlinger, som han modtager, og han er i godt humør, kæmper, og modtager sine behandlinger, siger Nicolas Maduro.

Vicepræsidenten var til en messe for Chavez i et nyt kapel på hospitalet med navnet "Hope" - håb.

Det er første gang, det bliver bekræftet, at Hugo Chavez får kemoterapi.

Rygerne har svirret i den seneste tid om Chavez, som ikke har talt eller vist sig offentligt, siden han gennemgik sin fjerde kræftoperation i løbet af 18 måneder i den cubanske hovedstad, Havana, 11. december sidste år.

Seneste livstegn fra Chavez er et billede af ham i sygesengen omgivet af sine to døtre, Rosa Virginia og Maria, i Cuba. Billedet var ifølge de venezuelanske myndigheder taget 14. februar.

Men vicepræsidenten, Nicolas Maduro, afviser forlydender i flere medier og den politiske opposition om, at Hugo Chavez skulle være død.

Maduro fortæller, at kort inden Chavez blev opereret i Havana den 11. december, fortalte præsidenten sine hjælpere, at der var en "mulighed for, at han ikke ville komme ud i live". Men Chavez overlevede operationen.

Ved slutningen af sidste år blev den 58-årige leders tilstand forværret på grund af en luftvejsinfektion, og han fik blandt andet hjælp til at trække vejret.

Men Chavez kom ovenpå igen i januar, og derfor besluttede hans læger i Cuba at begynde med supplerende behandling i form af kemoterapi, sagde vicepræsidenten.

Ifølge Maduro besluttede Chavez i sidste måned at vende tilbage til Venezuela fra Cuba.

Hugo Chavez, der er kendt for sin kritiske kurs over for USA, har været præsident siden 1999 og blev i oktober sidste år genvalgt for en fjerde embedsperiode.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip