Hun er verdens første skønhedsmodel med Downs syndrom: Nu hyldes de smukke billeder af hende

32-årige Katie Meade er ikke som andre. Hun er født med Downs syndrom, men det, der virkelig gør hende anderledes, er hendes gåpåmod og ikke mindst arbejdet som model for en serie af skønhedsprodukter.

Katie kommer fra staten Iowa i USA og er ambassadør for foreningen ”Best Buddies”, der har til formål at skabe kontakt mellem mennesker med udviklingsproblemer og frivillige venner. Det skriver Buzzfeed.

Arbejdet med non-profit-organisationen førte hende sammen med Kenny Kahn, der er direktør for firmaet ’Beauty & Pin-Ups’. Da Kahns firma besluttede, at en af deres nye serier af produkter skulle kaldes ”Fearless” (frygtløs red.), var den første og mest frygtløse person, de kom i tanke om, Katie Meade.

Hun blev derfor spurgt, om hun ville være deres nye ”pin-up”-pige, som de kalder deres modeller, og Katie, som er meget gode venner privat med Kenny Kahn, takkede ja til udfordringen.

- Jeg har selvtilliden i orden. Jeg vil gerne inspirere alle andre til at have det godt med dem selv, ligesom jeg har det lige nu. Og jeg vil gerne dele min historie om, hvad det betyder for mig at være frygtløs, siger hun til Buzzfeed.

Meade har aldrig stået model før, og da billederne blev frigivet, blev hun overvældet af kommentarerne.

- Det er fantastisk. Det er skørt. Det er uvirkeligt. Når jeg læser kommentarerne føles det som om, jeg gør en forskel i verden, siger den stolte, nyudklækkede model.

Læs også: 5 myter om Downs syndrom som du skal holde op med at tro på

Hun er nu ansigtet udadtil for hele kampagnen – og hun er skøn, som de ses af billederne her:

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip