Hun fandt sammen med sin ungdomskærlighed og planlagde bryllup, da hun får denne chokerende besked

Da de to unge briter Emmy Collett og Jake Coates blev kærester første gang, var de 16 år og havde hele livet foran sig.

- Mit skolepige-forelskelse i Jake begyndte for næsten 20 år siden, da jeg kun var 11 år gammel. Vi blev hurtigt barndomskærester, og da vi var 13, sagde han til mig, at jeg ”var hans udkårne”, fortæller Emmy Collett til Daily Mail.

De havde kendt hinanden nogle år, men blev dog først rigtige kærester, da de var 16 år. Det holdt i tre år, og så gik de ellers hvert til sit.

Da Emmy og Jake mødtes anden gang 10 år senere, faldt de igen pladask for hinanden og blev kærester endnu engang. I oktober sidste år, faldt parret således i snak over Facetime. Den ene besked ledte til den anden, og meget hurtigt vidste de, at de havde gang i noget seriøst denne gang.

Selvom Jake boede og arbejdede som læge i Australien og Emmy arbejdede som lærerinde i London i England, besluttede de at blive kærester igen. Omkring nytår var de fast besluttede på, at de vile flytte sammen og starte et fælles liv i London.

Desværre punkterede lykken, da Emmy fik at vide, at hun havde kræft i skjoldbruskkirtlen – og en sjælden slags af den: Medullær thyroideacancer.

Hun var kun 30 år, og havde i længere tid haft problemer med maven og opsvulmede lymfer, men resultatet var naturligvis et chok for hende og Jake.

Jake fløj omgående til England for at være der for hende. De besluttede at leve livet livet videre og planlagde derfor at tage på en ferie sammen til filippinerne. Hvad Emmy ikke vidste var, at Jake havde planlagt at fri til Emmy på turen, men heller ikke den lykke fik lov at stå alene. 

På dagen for deres afrejse fik Emmy desværre en endnu værre besked: Kræften havde spredt sig ti rygmarven, lungerne og knoglerne. Lægerne frarådede hende at tage af sted på ferien, da sygdommen er fremskredet og uhelbredelig. Der findes kun 300 tilfælde af den type af sygdommen, som Emmy lider af, og hun er et af de yngste tilfælde, der nogensinde har fået diagnosen.

Parret bruger derfor deres historie til at udbrede viden om sygdommen. En af metoderne til at skabe opmærksomhed om sygdommen er ved at gennemføre en cykeltur fra London til København via Amsterdam og Bruxelles.

De ser lyst på tiden sammen, i stedet for at fokusere på det negative ved de mange kemobehandinger og besøg på hospitalet, som Jake følger Emmy afsted til stort set dagligt.

Emmy har 20 procent chance for at leve i fem år, men Jake gør det hele tiden værd:

- Jeg er sammen med Jake, og jeg er taknemmelig for at vi er sammen igen. Der er ikke noget, vi kan gøre ved kræften, så vi må bare nyde tiden sammen, uddyber den forelskede 30-årige.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip