Hun finder en forladt baby i en bunke affald, men vent til du ser hendes ansigt 2 år senere

Det hele begyndte i januar 2014.

En ung kvinde kom ind på hospitalet på Haiti, hvor Sarah arbejdede, med en tre måneder gammel baby med navnet Nika.

Nika havde på grund af væskeophobning i hjernen fået en meget alvorlig hjernesygdom, der forstørrede hendes hoved og gjorde det hævet.

Moderen virkede dog mere bekymret for, hvordan babyen skulle kunne klare sig i et samfund, hvor handicap er enormt stigmatiserende. Hun gemte sin datter ved at vikle hende ind i tæpper, når hun skulle have Nika med ud hjemmefra, så der ikke var nogen, der kunne se hende.

Sarah blev ved med at arbejde med Nika og hendes mor, men som tiden gik lod hun mærke til, at pigen tabte sig mere og mere og til sidst var helt udmagret. Hun indså, at det måtte være på grund af omsorgssvigt og ikke handicappet.

Så en dag tog hun på en indskydelse ud for at tjekke, hvordan Nika havde det. Her gjorde hun en opdagelse, som ændrede hendes liv for altid.

Sarah, der oprindeligt er fra Louisiana i USA, flyttede til Haiti under studiet som genoptræningsterapeut, da hun i 2013 fik muligheden for at arbejde med børn på et sygehus. Efter hun i 2014 mødte lille Nika, hvis mor grundet stigmatiseringen af handicappede i landet ikke tog sig godt nok af pigen, besluttede hun sig for at tage pigen til sig.

Hun overtalte moderen til at aflevere Nika hos en plejefamilie, så hun kunne få den hjælp, hun fortjente.

- Den første uge, Nika var hos mig, slog det mig, hvor forsømt og fejernæret denne søde, lille pige var, skriver Sarah på sin hjemmeside, hvor hun har lader læserne følge Nikas rejse.

Pigens indre organer var ved at give op. Lægerne sagde til Sarah, at Nika var døende, med mindre der skete et mirakel.

Sådan et skete tilsyneladende. I februar sidste år blev Sarah officielt Nikas værge, efter at have taget sig af pigen 24 timer i døgnet i et halvt år. 

Læs også: Da børnene ser helikopteren, gør de dette: Nu hyldes de af politiet

Det var Sarahs kæreste Stephen heldigvis med på.

Nu bor Nika i en kærlig familie. Og hun stråler.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip