Hun skal bære dannebrog ved OL-åbning

Det bliver skipperen på det kvindelige curlinglandshold, Lene Nielsen, der får æren af at bære den danske fane ved åbningen af vinter-OL i Sotji i februar.

Det blev afsløret mandag eftermiddag på Danmarks Idrætsforbunds (DIF) og Team Danmarks pressemøde i Hvidovre.

- Lene Nielsen er en stærk ambassadør for det danske OL-hold, og som skipper er Lene den, der går forrest, siger DIF's OL-chef, Morten Rodtwitt.

- Lene er en dedikeret, seriøs og målbevidst sportskvinde, der har gennemgået en stor udvikling, siden hun var med til OL første gang i 2006, siger OL-chefen.

Den nu 27-årige curlingprofil var en del af OL-holdet i Torino, hvor det blev til en delt ottendeplads.

Hun er meget glad for at få tildelt det prestigefyldte hverv som dansk fanebærer under legene i den russiske by.

- Da jeg blev bedt om at være fanebærer, var det første, jeg tænkte, at det bliver en fantastisk oplevelse, siger Lene Jensen i en pressemeddelelse.

- Det er virkelig stort og en ære at få lov at bære dannebrog ind til åbningen af OL. Det er noget, som tilfalder de færreste. Jeg føler mig utroligt privilegeret og heldig, at jeg får lov at opleve det, siger Lene Jensen.

Ud over den kommende fanebærer består det kvindelige curlinglandshold af Helle Simonsen, Jeanne Ellegaard, Maria Poulsen og Mette de Neergaard.

Danmark sender i alt 12 deltagere til OL i Sotji: Curlinglandshold for både mænd og kvinder, samt den alpine skiløber Christoffer Faarup og langrendsløberen Martin Møller.

Ved OL i Vancouver for fire år siden var det skiløberen Sophie Fjellvang-Sølling, der gik forrest med dannebrog under indmarchen.

Vinter-OL i Sotji åbnes 7. februar.

/ritzau/

Dagens Gossip