Hun stillede sig op foran klassen og afslørede en chokerende hemmelighed: Nu har hendes liv taget en vild drejning

Sidste år, da amerikaneren Alexis Myers gik i syvende klasse, gav læreren hende og de andre elever en opgave; de skulle undersøge en genetisk sygdom og fremlægge en præsentation med deres nye viden for klassen. Det skriver mediet King5

Da det blev Alexis’ tur, bladrede hun langsomt igennem sin PowerPoint-præsentation og gav sine kammerater en udførlig og overraskende præsentation af sit emne; sig selv.

Hun er født med den genetiske sygdom OPA-1 (Kjers optikusatrofi), og selvom klassekammeraterne godt vidste, at der er noget galt med Alexis (hendes hørelse er blandt andt langsomt blevet dårligere, siden børnehavetiden), så anede de ikke, hvor slemt det egentlig står til.

Læs også: Psykisk syge efterlades alene på bosted: Personalet tør ikke være der efter klokken 15.00

Alexis fortalte, at hendes balance gradvist bliver dårligere, og at hun er ved at blive blind. Altsammen noget, lægerne ikke kan gøre så meget ved på grund af gensygdommen, som der ikke er nok viden om til at modvirke.

- Det er noget, hun har levet hele sit liv med. Hun ved det, men hun ønsker, at andre også skal vide noget om sygdommen, siger Alexis’ fysik- og kemilærer Jessica Waller ifølge mediet King5.

Alexis valgte at slutte af med sin egen form for kur mod den triste fremtid; hun har tænkt sig at rejse og se så meget, hun kan, før hun bliver helt blind og døv.

Derfor har hun selv samlet det, der svarer til 27.000 kroner ind, ved at sælge hjemmelavede smykker og andre ting. Derudover har familien startet en indsamling og sat sig som mål at hjælpe Alexis med at nå at se de ting, hun ønsker at se, før det er for sent.

I august drager hun på noget udveksling i samarbejde med organisationen Lions Club, og pt samler hun og familien penge ind til flere rejser ved at sælge hjemmelavet mad til folk, der vil støtte dem.

Indtil videre har Alexis nået at svømme med delfiner i Jamaica, gravet efter guld i Dakota og stået på ski.

Familien har samlet nok penge ind til at tage til Storbritannien og Frankrig i slutningen af denne måned, hvor Alexis forhåbentligt får sin drøm opfyldt om at se Paris. Hun håber også en dag at kunne se nordlys i Finland.

Læs også: Efter hårdt år med hofteskade: Sådan går det Jesper i dag

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip