Hun ville blege sine tænder: Endte med tredjegradsforbrændinger og kæmpe læber

Da Abbie Kilbride på 18 år havde fået sin tandbøjle af, var hendes største ønske at få et skinnende, hvidt smil.

Desværre gik behandlingen fuldstændig galt for den unge kvinde fra Storbritannien, som nu på Facebook advarer andre mod at begå samme fejl. En advarsel, der i skrivende stund er delt over 7000 gange. 

Efter hun havde fået bisserne lysnet, fik hun nemlig tredjegradsforbrændinger i munden, og hendes læber svulmede voldsomt op.

(Artiklen fortsætter under billederne) 

 

Hun er nu på en diæt bestående af suppe, indtil hendes læber bliver normale igen. På Facebook fortæller Abbie Kilbride, at hun havde lagt mærke til, at nogle af hendes venner brugte en lokal kvinde til at få bleget deres tænder.

Derfor bookede hun en tid og tog derhen torsdag aften. Hun tænkte ikke over, at kvinden gjorde det derhjemme, fordi det nok var kvindens deltidsjob hjemmefra.

- Jeg sad der i lidt over en time og hvert 10-15. minut kom hun gele på mine tænder. Hun spurgte ikke om min alder, om jeg havde fået bleget mine tænder før, om jeg havde allergi eller lavede en test, forklarer Abbie Kilbride.

Læs også: Ikea forhandler giftige planter: Til fare for børn og dyr

Efterfølgende var hele hendes mund følelsesløs. Hun gik ud fra, at det bare var fordi, hun havde haft en skinne i munden i over en time. Hun så spejlet og lod mærke til, at hendes læber var hævede. Kvinden sagde dog, at det var helt normalt.

- Jeg vågnede morgenen efter, og mine læber sad bogstaveligt talt sammen, og hele den højre side af min læbe var stor, som om jeg havde været i en boksering, lyder det fra den 18-årige.

Hun gik efter eget udsagn til sin egen læge, som gav hende antihestaminer. Det hjalp ikke. Hun kontaktede kvinden, der havde udført tandblegningen af flere omgange uden held. Til sidst kom hun til en tandlæge, hvor hun - efter at være blevet tilset af tre forskellige tandlæger - konkluderede, at hele munden havde fået tredjegradsforbrændinger, og en mulig allergisk reaktion kunne forklare de hævede læber. 

- Tandlægen var så chokeret. Han tog også billeder og viste dem til tandlægeassistenterne, fordi det var så slemt, fortæller Abbie Kilbride.

Læs også: 2-årig pige har sorte fingre, da moren henter hende i dagplejen - grunden vil få dig til at gyse

Hun slutter af med at advare andre mod at begå den samme fejl.

- Historiens morale er, lad ikke bare enhver blege dine tænder. Jeg var helt ubekendt med, at kun tandlæger kan udføre denne behandling, så hvis du har en tid et andet sted end hos en tandlæge, så bliv venligst væk.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip