Hund dør af udmattelse efter at have reddet syv menneskers liv

Da et voldsomt jordskælv ramte Ecuador forleden, sporede en redningshund adskillige mennesker i ruinerne, som overlevede takket være hundens imponerende indsats. Men det blev labrador retrieverens sidste bedrift. Det skriver The Independent.

Redningshunden, fire-årige Dayko, faldt umattet til jorden i byen Pedernales efter at have reddet syv menneskers ud af sammenstyrtede bygninger. Den døde formentlig af et hjerteanfald.

Læs også: Forskere slår fast: Derfor må du aldrig kramme din hund

Selvom redningsarbejdere forsøgte at yde førstehjælp til den trætte Dayko, døde hunden. Sorgen over tabet af den dygtige redningshund fremgår af Ibarra Brandvæsenets kommentar på deres Facebookside:

Læs også: Pippis papegøje risikerer aflivning

"Vi beklager at måtte fortælle, at i dag er brandvæsenet i sorg, fordi vi mistede Dayko, som deltog i arbejdet med at søge i Pedernales”. Denne firbenede ven gav sit liv i tjeneste. Tak Dayko for din herotiske indsats i Pedernales og i mange andre nødsituationer, hvor du var til stede”.

Jordskælvet fandt sted den 16. april og målte 7,8 på richterskalaen, hvilket gør jordskælvet til det voldsommeste af sin slags i Ecuador. 600 mennesker døde, mens 12.000 kom til skade.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip