Hund gik amok og dræbte 10 får ved Holstebro

Skrevet af Ninna Andreasen

30/09/2015

Dagens topnyheder

En arrig hund står bag drabene på ti får lige uden for Holstebro. Det skriver Søndagsavisen.

Fåreavler Jørgen Blazejewicz fik noget af et chok i starten af september måned, da han gik ud på sin mark. Et blodtørstigt dyr havde brutalt dræbt ti af hans får.

To af dem var bidt ihjel. De sidste otte var tilsyneladende døde af stress. I starten spekulerede mange på om en ulv var på spil, men nu har dna-prøver opklaret mysteriet. Der var tale om en hund. I hvert fald mindst en.

Fåreavler Jørgen Blazejewicz har ingen anelse om hvad det er for en hund.

- Jeg har ingen naboer med hunde, der kan have gjort det. Der er også hegn omkring, som jeg ikke ved hvordan den har forceret, siger han og konkluderer:

- Det er nok ikke nogen rar hund.

Jørgen Blazejewicz - og også Naturstyrelsen - forklarer, at det sker med jævne mellemrum, at hunde dræber får, der græsser fredeligt på marken.

I 2014 bed en hund desuden hele hovedet af et dådyr i Dyrehaven. Jørgen Blazejewicz har ikke så meget andet at stille op end bare at holde sine dyr under skarpt opsyn.

- Vi må håbe, at det var en enlig svale. Vi har simpelthen ikke noget spor at gå efter for at finde hunden, siger fåreavleren.

Han forklarer, at man ikke ved hvilken hunderace, der stod bag ugerningen. Jørgen Blazejewicz regner desuden med, at få udbetalt en forsikringssum for tabet af sine dyr.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler: