Hund i Vestjylland har fået konstateret farlig parvosygdom

Det er Skjern Dyreklinik, der har diagnostiseretden 11 måneder gamle hund med parvosygdom, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Parvovirus er særdeles smitsomt, og den overføres let fra mellem hunde og mennesker, der har været i kontakt med en smittet hunds afføring.

Skjern Dyreklinik opfordrer alle hundeejere i området til at kontrollere deres hunds sundhedspapirer for at se, om hunden er vaccineret for parvosygdommen.

Sygdommen kan være livstruende for hunden, og en behandling er så krævende, at den smittede vovse skal indlægges på en dyreklinik.

Symptomer er generel nedstemthed, alvorlig opkastning, appetitløshed og blodig stinkende diarré. Dyret bliver hurtigt stærkt dehydreret, og det store væsketab er livstruende for dyret.

Fakta:

Smitte til en anden hund sker ved, at en parvosyg hund udskiller virus via sin afføring. Raske hunde behøver ikke at spise denne afføring for at blive smittet. De smittes typisk af virus, som er blevet transporteret vidt omkring, via poter, pels og fodtøj med videre.

Virus er nemlig meget modstandsdygtig og kan overleve selv varme, udtørring, kulde og mange rengøringsmidler. Derfor er det meget svært at undgå, at ens hund kommer i kontakt med parvovirus, også selvom man lufter sin hund, der hvor andre sjældent kommer.

Tegn på sygdom ses 5-6 dage efter smitte. De første dage ses nedstemthed, appetitløshed, feber og opkastninger. Herefter følger en blodig diarre der tager til i styrke.

Der opstår derfor hurtigt væskemangel som forværrer hundens tilstand. Virus beskadiger tarmvægen og herved får bakterierne frit spil og overføres til blodbanen, hvilket medfører at bakterierne spredes rundt i hele kroppen. Kilde: Gentofte Dyrehospital.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip