Hundeejere afpresses: 30-årig mand er snuppet for at bedrage ulykkelige familier

Politiet har anholdt en 30-årig mand for at have bedraget 8 familier, som havde mistet enten deres kæledyr, bil eller båd.

Manden bildte familierne ind, at han vidste, hvor deres dyr eller ting var, og han ville gerne give dem oplysninger, hvis han fik en “dusør.”

Men manden vidste i virkeligheden ikke, hvor dyrene var.

Læs også: Cirkuselefanter kommer deres ven til undsætning, da den vælter under show

Sagen drejer sig om bedrageri i 8 sager, hvoraf 6 af dem omhandlede forsvundne dyr, og de to sidste drejede som om henholdsvis en forsvundet båd og en forsvunden bil.

I nogle af sagerne lykkedes det gerningsmanden, som er fra Københavns området, at få udbetalt pengene.

Det drejer sig om beløb helt op til 10.000 kr.

Sådan skal du gøre
- Vi vil selvfølgelig altid anbefale, at man retter henvendelse til politiet, hvis man bliver udsat for noget lignende, siger vicepolitiinspektør fra Afdelingen for Økonomisk Kriminalitet, Tommy Keil til Dagens.dk.

Han siger, at deres erfaringer viser, at det som regel ikke er personen, som bedrager, der har dyrene, bilen eller båden.

- Men det er selvfølgelig bare, hvad vi har set indtil videre. Vi kan jo ikke garantere, at det vil være sådan i fremtidige sager.

Læs også: Hund beskytter barnet - men da kameraet kommer tæt på, smelter dit hjerte

Tommy Keil vil ikke ud med præcis, hvordan de fandt frem til den 30-årige.

- Vi ligger de 8 sager i en pose, og så efterforsker dem, og på den måde kunne vi med de samlede oplysninger finde frem til manden, vi regner med står bag.

Keil forklarer desuden, at sagen ikke drejer sig om afpresning i den juridiske forstand, fordi der ikke har været trusler på banen.

Derfor betegnes det i stedet som bedrageri.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip