Hundelufter tæsket til hjerneskade: Kommune vil tage sygedagpenge fra lammet voldsoffer

24. maj luftede Ib Johannes Hansen som så mange gange før sin hund i Vollsmose, da han pludselig blev overfaldet af unge drenge, der stjal hans drikkedunk, hundesnor og pung.

De havde givet ham sådan en hårdhændet behandling, at han i dag stadig er indlagt. Han sidder kørestol, har fået en hjerneskade og epilepsi, taler med besvær og har mistet en del af sit ordforråd. Alligevel får han breve fra Odense Kommune, der truer med at tage sygedagpengene fra ham, fordi han ikke opdatere sit cv på nettet. Det skriver tv2.dk.

Læs også: To drenge skal i fængsel for brutalt overfald på hundelufter i Vollsmose

Ib Johannes Hansens svigerinde, Karen Beckert, bliver derfor nødt til jævnligt at køre fra sit hjem i Køge til Odense for at tage sig af de mange praktiske problemer, der er opstået i kølvandet på overfaldet.

- Vi vidste ikke om Ib ville overleve, og derfor var det frustrerende at komme hjem fra hospitalet og finde breve om at nu var hans dagpenge stoppet, siger Karen Beckert til TV2 Fyn.

Socialdemokraten Peter Rahbæk Juhl er social- og arbejdsmarkedsrådmand i Odense Kmmune, og han er ked af situationen. 

- Det er beklageligt og rigtig træls, at man skal opleve det i sådan en situation. Her er der helt klart noget, vi godt kan forbedre, siger han.

Læs også: Hundelufter lam efter overfald

Karen Beckert har søgt om at blive værge for sin svoger, så hun kan få adgang til hans netbank og e-boks,og ad den vej betale hans regninger og varetage hans kommunikation med det offentlige. Men der kan gå tre-fire måneder, før hun for besked om, hvorvidt det kan lade sig gøre.

- Jeg synes, de svigter folk, siger Karen Beckert.

To drenge på 15 og 16 år er kendt skyldige i det grove overfald på Ib Johannes Hansen. De fik henholdsvis 15 måneder og to års fængsel. En tredje dreng på 16 år blev frifundet. Han forklarede, at han var tilstede under røveriet, men prøvede at stoppe det.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip