Hunden Lana finder millioner af smuglersmøger i Aarhus

Knap 10 millioner smuglercigaretter er blevet fundet i en 40 fods container på Aarhus Havn. Det oplyser Skat i en pressemeddelelse.

Containeren, som er kommet med skib fra Asien, skulle ifølge toldpapirerne indeholde T-shirts, men tolderne i Aarhus fattede mistanke til containeren, som derefter blev skannet.

- De skanningsbilleder, vi havde taget af containeren, viste tydeligt, at der ikke var T-shirts i containeren, siger funktionsleder Lone Byg, som er daglig leder af toldvæsnet på Aarhus Havn.

Det fik tolderne til at sætte narkohunden Lana - en seksårig labrador med efteruddannelse i tobakssnusning - til at snuse til containeren, og hunden var ikke tvivl.

- Hunden reagerede med det samme på containeren. Derfor blev containeren åbnet, og i stedet for T-shirts fandt vi mere præcist 9.999.000 cigaretter, siger Lone Byg.

Det var torsdag i sidste uge, at Skat gjorde det opsigtsvækkende fund, som ikke bare er stort i sit fysiske omfang. Også økonomisk er der tale om en større sag.

Skulle der betales afgift af de mange cigaretter, ville det ifølge Skat løbe op i omegnen af 18 millioner kroner.

Det er ikke første gang, at Aarhus Havn bliver brugt som indskibningssted for smuglersmøger. Lillejuleaften beslaglagde Skat et parti på fem millioner cigaretter.

Også dengang var smøgerne skjult i en container. Der var tale om en container, som indeholdt vandvarmere.

Men det var ikke det største fund, som blev gjort i december. Kort forinden havde Skat på et lager i Midtjylland fundet otte millioner smuglercigaretter, som var skjult blandt forskellige glasvarer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip