Hundredevis af grindehvaler slagtet på Færøerne: Fem aktivister anholdt for protester

Skrevet af Ninna Andreasen

24/07/2015

Mest læste i dag

Vandet er rødt ved de færøske strande. Den årlige jagt på Grindehvaler er i fuld gang.

En protestgruppe har forsøgt at standse drabene og er i den forbindelse blevet anholdt. Gruppen er fra organisationen Sea Shepherd.

Fem aktivister skulle have lagt sig imellem hvalerne og jægerne og være blevet anholdt, oplyser organisationen, som også siger, at 250 grindehvaler blev dræbt i går.

Organisationen kritiserer den danske flåde, der - ifølge den - var til stede.

- Det står helt klart for mig, at den danske flåde var tilstede ved Bøur for at værne om grindedrabene, og at slagteriet ville fortsætte med fuld tilladelse fra den danske flåde. Hvordan Danmark - en anti-hvalfangstsnation, der er medlem af EU, kan underkaste sig love, der forhindrer hvalfangst - kan forsøge at retfærdiggøre samarbejdet om dette slagteri, er ufatteligt, siger kaptajnen Wyanda Lublink fra organisationens skib, der bærer navnet “Brigitte Bardot”.

Hvalfangst er en flere hundrede år gammel tradition på Færøerne.

Grindehvalerne drives mod land af både, der lægger sig i en bred halvcirkel bag hvalerne. Derefter bruger jægerne knive til at afskære blodforsyningen til hjernen. Sådan aflives hele flokke på stranden i bugterne. Det resulterer i, at vandet fages rødt af blod, hvilket ser meget voldsomt ud.

Der har længe været debat om den færøske tradition. Sidste år kom det også til sammenstød mellem jægere og aktivister.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler: