Hundredvis af abortmodstanderes kors væltet

Ifølge landssekretæren for Retten for Liv, Ellen Højlund Wibe, er der væltet mellem 200 og 300 kors, men hærværket kommer ikke bag på hende:

»Jeg synes, at marken er et sørgeligt syn med de væltede kors, men samtidig kommer det ikke helt bag på os. Jeg ser det som et udtryk for, at sandheden åbenbart har været så provokerende for nogle, at de bare har ladet følelserne råde, og oven i købet er trængt ind på anden mands ejendom og har udøvet hærværk,« siger Ellen Højlund Wibe.

Foreningen Retten til Liv har ikke nogen ide om, hvem som væltede korsene natten til tirsdag, og de har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med de væltede kors.

»Min umiddelbare tanke er, at vi skal lade de væltede kors ligge som et vidnesbyrd om, hvordan nogle mennesker her i Danmark forholder sig til denne sandhed. Og egentlig forholder de sig jo slet ikke til den, men vælter i stedet korsene omkuld uden at forholde sig til budskabet,« siger Ellen Højlund Wibe.

Retten til Liv plantede de mange kors lørdag 21. september som en markering af, at det er 40 år siden, at der kom fri abort i Danmark. Korsmarken har skabt stor debat, og mandag vurderede Vejdirektoratet, at korsene kan ses som propaganda, hvilket er ulovligt ifølge Naturbeskyttelseslovens paragraf 21. Den siger, at man ikke må opsætte plakater, skilte eller andre indretninger i propagandaøjemed i det åbne land. Foreningen har fået 14 dage til at udtale sig i sagen, og Ellen Højlund Wibe venter på, at der tirsdag kommer et brev, så hun kan nærlæse afgørelsen.

Dagens Gossip