Hundredvis af flygtninge er ankommet med tog til Wien: Politiet er opgivende og lader dem rejse videre

Hundredvis af migranter og flygtninge er mandag aften ankommet til Østrigs hovedstad, Wien, med tog fra den ungarske hovedstad, Budapest, siger østrigsk politi.

Mange af dem skiftede omgående til tog med kurs mod blandt andet München i Tyskland, skriver flere nyhedsbureauer, der er til stede på hovedbanegården i Wien.

Østrigsk politi ser på, men forsøger ikke at stoppe de rejsende, skriver nyhedsbureauet AFP.

Tidligere på dagen holdt fire tog med op mod et par tusinde flygtninge og indvandrere stille ved grænsen mellem Ungarn og Østrig.

Her kontrollerede politiet id-kort på nogle af passagererne, formentlig for at se, om nogle allerede havde søgt asyl i Ungarn og derfor skulle blive der og få asylsagen behandlet.

Efter et par timers ophold ved grænsen fik togene lov at køre videre, skriver flere medier, og i nogle tilfælde virkede det som om østrigske myndigheder opgav at håndhæve de europæiske regler om, at asylansøgere skal have deres sag behandlet i det første land, de ankommer til.

Mandag aften ankom et tog fra Budapest til München i det sydlige Tyskland, skriver Reuters. Ifølge tysk politi var der omkring 200 mennesker om bord på det tog.

- Gud ske lov bad ingen om at se mit pas. Intet politi, intet problem, siger den 33-årige engelsklærer Khalil fra den syriske grænseby Kobani, som flere gange har været skueplads for voldsomme kampe mellem kurdiske styrker og Islamisk Stat.

Khalil beskriver, hvordan han, hans kone og deres lille datter formåede at købe togbilletter i Budapest og nu skulle videre til Hamburg, hvor de er overbeviste om, at de får en bedre modtagelse, end de har oplevet på turen gennem Balkan-landene, siger han.

- Syrerne kalder Merkel "Mama Merkel", siger han og forklarer, at det skyldes den tyske forbundskanslers og hendes regerings relativ menneskelige respons på flygtningekrisen.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip