Hundredvis af flygtninge er på vej til København i tog

Skrevet af admin

11/09/2015

Dagens topnyheder

Hundredvis af flygtninge og migranter strømmer stadig over grænsen mellem Danmark og Tyskland.

Blandt dem er over 200 flygtninge, der fredag formiddag ankommer i et tog til Padborg Station.

Otte politimænd er til stede på perronen, og to af dem går hurtigt ind i toget med en tolk for at høre, om der er nogle, der vil søge asyl i Danmark.

De spørger hverken om nationalitet eller navn og forsvinder hurtigt ud igen, så toget kan planmæssigt køre videre.

Efter fem dage med et voldsomt asylpres mod Danmark har danske betjente nu helt opgivet at registrere eller få navne på de migranter og flygtninge, der kommer til landet.

Nu bliver de mange flygtninge og migranter blot hurtigt talt af en DSB-medarbejder om bord på toget, lyder det fra politiet, der stadig venter mange flygtninge fra Tyskland.

- Der er over 200 personer om bord. Det er fuldstændig proppet, og der står stadig mange tilbage i Hamburg, fortæller lokomotivføreren til en politimand.

Fem privatpersoner med mad, vand og andre fornødenheder følger efter betjentene.

En situation, der er direkte modsat den, der udspillede fra søndag til onsdag nat, hvor flygtningene og migranterne blev forsøgt tilbageholdt i Padborg.

Dengang var politiet massivt til stede på perronen, hvor betjentene forsøgte overtale de nyankomne til at lade sig registrere.

Få ønskede dog Danmark som endestation. Nogle tog flugten over banelegemer og stubmarker ud mod motorvejen og drømmen om Sverige.

Andre blev og lod sig modvilligt indkvartere på skoler og i sportshaller. Kun omkring en femtedel søgte asyl. Torsdag morgen havde 668 valgt at søge asyl ud af 3200.

En mand i en grøn sweater kæmper sig den modsatte vej af frivillige, nysgerrige kameraer og politibetjente. Han vil som dagens første gerne søge asyl i Danmark. 669.

Efter 10 minutter triller IC 5728 tilbage på sin rute mod København.

Politiet søger ly fra den frysende sønderjyske perron, mens de frivillige hjælpere gør klar til næste hold.

/ritzau/